زندگی نه تنها برای بزرگسالان، بلکه برای کودکان نیز دارای پیچیدگیهایی است که باعث میشود احساسات مختلفی را تجربه کنند. این احساسات مستقیماً روی انتخاب و طرز فکر آنان تأثیر میگذارد. یک تجربه بد باعث افکار منفی میشود و در نهایت، روی اعتماد به نفس کودک و نگاهش به زندگی تأثیر منفی میگذارد. تربیت فرزند مثبت اندیش میتواند باعث شود کودکانی قوی داشته باشید که میدانند در مقابل مشکلات باید از چه شیوهای استفاده کنند.
تقویت افکار مثبت در فرزند نیازمند تمرین است تا فرزند بتواند ذهن خود را به محلی برای رشد اعتماد به نفس تبدیل کند. قطعاً شما به تنهایی نمیتوانید از انجام این کار برآیید. برای این که متناسب با شرایط فرزندتان روش درست را برگزینید، بهترین کار این است که از نظرات متخصصان سمف کیدز بهره ببرید. با این شیوه میتوانید بر اساس روش علمی فرزندانی قوی پرورش دهید که میتوانند همه جوانب زندگی خود را بهبود ببخشند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد پرورش فرزندان مثبت اندیش و غلبه بر افکار منفی آنها بیشتر سخن بگوییم


منفیگرایی ممنوع!
همه ما درون خود صدایی داریم که مکالمات ذهنی ما را شکل میدهد. شاید جالب باشد بدانید که تحقیقات ثابت کردهاند این اصوات بیشتر جنبه منفی دارند و این در مورد کودکان نیز صدق میکند. افکار منفی که در ذهن کودک تکرار میشود، ناشی از شک، ترس و عدم اعتماد به نفسی است که در آنها وجود دارد.
سرچشمه اصلی این اصوات”نه شنیدنهای مدام کودکان” است. زمانی که کودکان “نه” میشنوند؛ در مغز آنها مادهای شیمیایی ترشح میشود که از عوامل اصلی ایجاد استرس است. قرار گرفتن فرزند شما در معرض “نههای مداوم” منجر به تضعیف سلامت روان آنها میشود. این اولین اصل در زمینه تربیت فرزند مثبت اندیش است.
شاید منفیگرایی بخشی از طبیعت و ژنتیک باشد؛ اما شما به عنوان مادر یا پدر قادر هستید آنها را به سمت تغییر افکار منفی و مثبت کردن آنها پیش ببرید. این وظیفه شما است تا کودکان خود را برای ورود به دنیایی پر پیچیدگی آماده کنید و این راه از طریق آموزش افکار مثبت به آنها امکانپذیر است. اگر بتوانید این خصلت را در کودکان خود رشد دهید، نتایج درخشانی در انتظار شما و فرزندتان خواهد بود.
سلام بر مثبتاندیشی!
تحقیقاتی که دانشمندان حوزه روانشناسی انجام دادهاند، تأیید میکنند که تنها با چند تمرین ساده میتوانید افکار مثبت را بر تعصبات منفی پیروز کنید. این تعادل، راهی است که به فرزندان شما کمک میکند موقعیتهای خود را سازندهتر کنند و روابط بهتری داشته باشند.
ایجاد توانایی در حفظ تعادل باعث تربیت فرزند مثبت اندیش و افزایش تحمل فرزندان میشود و به آنها کمک میکند بتوانند به سمت زندگی موفق پیش بروند. این تعادل از چه شیوهای به دست میآید؟ چگونه میتوان به آنها کمک کرد تا مثبت بیندیشند؟ برای آگاهی از این موضوعات تمرینهایی را که در ادامه بیان میشوند، انجام دهید.


چند گام تا تربیت فرزندانی مثبت اندیش
برای این که بتوانید فرزندان مثبتی داشته باشید، باید از شیوههای علمی استفاده کنید و این احساس را در آنان افزایش دهید. روانشناسان تحقیقات بسیاری انجام دادهاند تا دریابند که از چه تکنیکهایی موفق به تربیت فرزند مثبت اندیش میشوند. نتیجه این تحقیقات شیوههای بسیار زیادی را معرفی کرده است که ما در ادامه مطلب سه نمونه از بهترین روشها را در اختیار شما قرار میدهیم.
راهی برای ساختن یک روز عالی
به کودکان خود یاد دهید برای داشتن یک روز عالی برنامهریزی کنند. کاری را انجام دهند که از آن لذت میبرند و با افرادی وقت بگذرانند که از بودن در کنارشان احساس رضایت دارند. در آخر روز، از آنها بخواهید از تجربیات مثبت خود حرف بزنند و به آن فکر کنند.
با این شیوه هم دوباره لذت خواهند برد و هم میتوانند دریابند چه چیزی آنها را خوشحال میکند. به این ترتیب، آنها به خودآگاهی بیشتری میرسند، اعتماد به نفسشان افزایش پیدا میکند و یاد میگیرند بتواند بر نکات مثبت تأکید کنند و اگر در زندگی نکته مثبتی ندارند، بتوانند برای خود حس مثبتی بسازند و از افکار منفی دوری کنند.


در بهترین حالت چه شکلی دارید؟
به کودکان خود یاد دهید که خود را در بهترین حالتی که دارند، تصور کنند. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها میشود. والدین با تأیید این حالت و ابراز علاقه نسبت به چیزی که فرزندشان تمایل دارند به آن برسند، باعث میشوند تا آنها به همانی تبدیل شوند که دوست دارند.
این کار زمانی بیشترین بازخورد را دارد که کودکان احساس خوبی نسبت به خود دارند. این روش خودآگاهی آنان را نیز افزایش میدهد و باعث میشود تا متوجه یکتا بودن خود و تفاوتشان با دیگران شوند. به این ترتیب، اعتماد به نفس و مثبتاندیشی در آنها تقویت میشود.
قدردان باشید
به فرزندان خود یاد بدهید متوجه نکات مثبت زندگی خود باشند و از آن قدردانی کنند. این قدردانی باعث تقویت مثبتاندیشی در فرزندان میشود. این قدردانی هم میتواند درون خود فرزند شما و به صورت مکالمات درونی انجام شود و هم با صدای بلند بازگو شود.
زمانی که قدردانی درون خود کودکتان باشد، حالت تعادل بین افکار مثبت و منفی را افزایش میدهد و اگر بلند باشد، قدرت بیشتری خواهد داشت و تأثیر بیشتری روی آنان خواهد گذاشت. آنها یاد میگیرند تا به بخشهای مثبت نگاه کنند و نسبت به بخشها و افکار منفی زندگی خود بیتوجه باشند و در نتیجه، این کار باعث تربیت فرزندان مثبت اندیش میشود.


کلام پایانی
کودکان مانند بزرگترها درون خود افکاری دارند که احساسات و انتخابهای آنان را شکل میدهد. این افکار اغلب جنبه منفی دارد و اگر به آنها یاد ندهید تا به همه جوانب زندگی مثبت نگاه کنند، این امر میتواند در آینده باعث تضعیف سلامت روان آنها شود. در این حالت، اعتماد به نفس آنها زیر سؤال میرود و در نتیجه، انتخابهای اشتباهی میکنند.
برای این که بتوانید آینده فرزندان خود را تضمین کنید و به آنها یاد بدهید که انتخابهای درستی داشته باشند، باید به آنها مثبتاندیشی و لبه بر افکار منفی را بیاموزید. برای این که بتوانید در تربیت فرزند مثبت اندیش موفق باشید، لازم است با متخصصان و مشاوران مجموعه سمف کیدز مشورت کنید تا راههای علمی و شیوههای درست را برگزینید.