بیش¬فعالی یکی از مواردی است که می‌توان‌ آن را در کودکان امروزی به وفور مشاهده کرد. تربیت کودک بیش فعال شاید در نگاه اول بسیار دشوار و پر از دردسر به نظر برسد، اما با رعایت چند نکته ساده می‌توانید این فرایند را به یک فرایند لذت‌بخش تبدیل کنید.

کودکانی که دارای بیش فعالی هستند همواره دوست دارند تکان بخورند، حرکت کنند، بی‌قرار باشند و … . اگرچه بیش فعالی در حالت کم چندان مشکل‌زا نیست، اما در مواردی نیز می‌تواند به طور کامل بر تحصیل فرزند شما نیز تأثیر بگذارد.

شما به عنوان یک والد وظیفه دارید تا تمام تلاش خود را به منظور تربیت صحیح وی به کار بگیرید. چنانچه فرزند بیش فعالی دارید و یا به طورکلی نیازمند کسب اطاعات بیشتر در این رابطه هستید،‌ توصیه می‌کنیم که ادامه متن را از دست ندهید.

تربیت کودک بیش فعال
بیش فعالی قابل درمان است

استفاده از فعالیت‌های ورزشی

بچه‌های بیش فعال اغلب انرژی زیادی دارند. این امر لزوماً چیز بدی نیست! فعالیت بدنی راهی عالی برای آزادکردن مقداری انرژی است و در عین حال به آنها آموزش می‌دهد که چگونه بدن خود را بهتر کنترل کنند. به عنوان مثال، یوگا یک انتخاب عالی در این زمینه به شمار می‌آید.

شما می‌توانید برای تربیت کودک بیش فعال خود به سراغ فعالیت‌های ورزشی دیگری نیز بروید، اما مطمئن شوید که فعالیتی متناسب با روحیه فرزند خود را انتخاب می‌کنید. همچنین مطمئن شوید که آنها هر از گاهی استراحت می کنند تا کل انرژی خود را صرف انجام چنین فعالیت‌هایی نکنند.

تکنیک‌های ایجاد آرامش را به وی یاد دهید.

در بعضی از شرایط مشاهده می‌شود که بیش فعالی کودک به دلیل حس ناامیدی و یا حس عصبانیت است. در چنین مواردی بهترین راه موجود برای شما،‌ یاددادن تکنیک‌های ایجاد آرامش است. ازجمله این موارد باید به گزینه‌هایی همچون تنفس عمیق و یا سایر تکنیک‌های آرام‌سازی اشاره کرد.

به¬عنوان مثال، از آنها بخواهید چشمان خود را ببندند و خود را در مکانی ایده‌ آل تصور کنند. سپس در مورد آینده‌ای آرامش‌بخش با آن‌ها صحبت کنید. انجام همین امور ساده می‌تواند منجر به کاهش میزان استرس و در نتیجه کمترشدن بیش فعالی کودک شود.

تربیت کودک بیش فعال و هرآنچه لازم است درباره ی آن بدانید
برای درمان این کودکان باید صبور باشید

برنامه ریزی منظمی داشته باشید

عدم وجود برنامه‌ریزی در بسیاری از موارد موجب می شود تا کودک بیش فعال شما حس کند که کنترل زندگی خود را در دست ندارد. تربیت کودک بیش فعال نیازمند ارائه یک برنامه‌ریزی منظم است. این برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که کودک شما در مرکز آن قرار گیرد.

زمان‌های مشخصی را برای انجام تکالیف، بازی کردن، خوردن غذا و خوابیدن مشخص کنید. این امر موجب می‌شود که کودک فکر کند کنترل تمام شرایط موجود را در دست دارد. علاوه بر این، چنین موضوعی به شما کمک می‌کند تا دیگر بر سر موارد خاصی همچون زمان غذا خوردن و یا زمان انجام تکالیف با او بحث نکنید.

صبور باشید

شما باید درک کنید که بیش فعالی کودکتان دست خود او نیست. متأسفانه بسیاری از والدین این موضوع را به یک امر کاملاً شخصی تبدیل می‌کنند و حتی ممکن است در شرایطی احساس مهر و محبت خود نسبت به کودک مدنظر را از دست بدهند.

در زمینه تربیت کودک بیش فعال باید به یاد داشته باشید که این شرایط خارج از کنترل آنها است. با ترکیب مناسبی از روش‌های تربیتی و درمانی، اکثر کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه یا بیش¬فعالی (ADHD) می¬توانند مانند کودکان دیگر از زندگی لذت ببرند و پیشرفت مناسبی داشته باشند.

صبرکردن به معنای عدم توجه نیست. بعضی از والدین تصور می‌کنند که اگر کودک را به حال خودش بگذارند، وی به راحتی می‌تواند با بیش فعالی خود مقابله کند. اگرچه باید صبور باشید، اما در زمان‌های خاص نیز نیاز به نشان دادن کمی برخورد جدی لازم است. اگر فرزند شما در حال خراب کردن همه وسایل خانه است، نباید دست به روی دست بگذارید!

تربیت کودک بیش فعال و اطلاعات تکمیلی درباره ی آن
استفاده از متدهای جدید آموزشی به شما در این زمینه کمک می‌کند

از کمک سایر افراد استفاده کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات موجود در زمینه تربیت کودک بیش فعال آن است که به عنوان یک والد از کمک سایر افراد نیز استفاده کنید. اگرچه وظیفه اصلی بر دوش شما است، اما این بدان معنا نیست که امکان بهره‌گیری از کمک سایر اعضای خانواده و یا معلمان کودکتان وجود ندارد. همه باید دست به دست هم بدهند تا بتوانند از پیشرفت میزان بیش¬فعالی جلوگیری کنند.

روی سلامت خودتان نیز تمرکز داشته باشید

داشتن یک کودک بیش فعال می تواند چالش برانگیز باشد، اما بزرگ¬کردن او نباید به امری طاقت فرسا تبدیل شود. برای تربیت کودک بیش فعال باید به خودتان نیز توجه کنید. تنها در این صورت است که می‌توانید خیال راحتی از بابت تربیت صحیح فرزند خود داشته باشید.

استفاده از خدمات حرفه‌ای

تربیت کودک بیش فعال در بسیاری از موارد از عهده پدر و مادر خارج است. علاوه بر این، بسیاری از والدین امروزی توانایی حضور در خانه به صورت بیست و چهارساعته را ندارند؛‎‎‎‎‏‎‏‎‏‎‏‎‎‏‎‎‎ ‎‎‎‎زیرا معمولاً به انجام فعالیت‌های شغلی به منظورتأمین هزینه‌های زندگی مشغول هستند. قاعدتاً این امور دست به دست هم می‌دهد تا میزان بیش فعالی کودک شما نه تنها کاهش نیابد، بلکه بیشتر نیز شود.

در چنین شرایط بهتر است به استفاده از خدمات موسساتی همچون سمف کیدز روی بیاورید. در این موسسات کارشناسان مجرب با جدیدترین متد‌های آموزش به کودکان بیش فعال به کودک شما کمک خواهند کرد تا درک بهتری از میزان بیش¬فعالی خود داشته باشد و بتواند به¬صورت شخصی کنترل آن را در دست بگیرد.

کودکان بیش فعال در بیشتر مواقع عصبانی هستند.

سخن پایانی

وقتی صحبت از بیش فعالی کودکان می‌شود بسیاری از والدین دچار ترس می‌شوند. این در حالی است که با بهره‌گیری از تکنیک‌های مناسب می‌توان در بسیاری از موارد نسبت به کنترل میزان بیش فعالی یا adhd اقدام کرد.

تربیت کودک بیش فعال باید به‌گونه‌ای انجام گیرد که پدر و مادر نیز دچار اختلال روحی و یا سلامتی نشوند. این امر نه تنها کمکی به تربیت فرزند شما نمی‌کند، بلکه موجب ناامیدی نیز می‌شود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان سمف کیدز تماس بگیرید تا راهنمای‌های مناسبی را به شما عزیزان ارائه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط