تربیت کودک پرخاشگر

وقتی صحبت از تربیت کودک پرخاشگر می‌شود، بسیاری از ما به فکر تربیت کودکان دارای اوتیسم می‌‌افتیم. این کودکان معمولاً بیش از سایر کودکان نسبت به رفتارهای ناخواسته ما احساس ناراحتی می‌کنند و به همین دلیل، خیلی سریع پرخاشگر می‌شوند.

اهمیت این موضوع از آن جهت است که این کودکان دارای احساسات کاملاً لطیف‌تری نسبت به کودکان عادی هستند. اوتیسم موجب می‌شود که این افراد نتوانند به راحتی با افرادی غیر از پدر و مادر خود ارتباط بگیرند. با شناخت کلیه نکات مربوط به تربیت چنین کودکانی می‌توانید کمی بد اخلاقی در کودک خود را کاهش دهید.

در این متن قصد داریم به چند نکته مهم برای تربیت کردن کودکان مبتلا به اوتیسم که دارای پرخاشگری هستند، بپردازیم. اگر شما نیز خواستار کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید یا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید، ادامه این متن را دنبال کنید.

تربیت کودک پرخاشگر
تربیت این کودکان متفاوت است

به رفتارهای نامناسب او بی‌اعتنا باشید

یکی از مهم‌ترین موارد در تربیت کودک پرخاشگر مبتلا به اوتیسم آن است که نسبت به رفتارهای نامناسب او عکس‌العملی از خود نشان ندهید، البته این امر مربوط به زمانی است که کودکتان برای بار چندم یک کار نامناسب را تکرار می‌کند.

بی‌توجهی به رفتار نامناسب او به معنای بی‌توجهی به خود کودک نیست. شما باید در هر شرایطی نسبت به سلامت او آگاه باشید، تنها نکته مهم در این زمینه آن است که پس از رخ دادن یک رفتار نامناسب توسط فرزندتان نسبت به آن رفتار بی‌توجهی کنید.

به طور مثال؛ اگر کودکتان برای بار چندم پس از شنیدن “نه” سر و صدا می‌کند، به جای کل کل کردن با او، کودک را به حال خودش رها کنید. پس از چند دقیقه مشاهده خواهید کرد که این سر و صدا تمام می‎شود و کودکتان می‌فهمد که همیشه با جار و جنجال به هدف خود نمی‌رسد. این مورد را می‌توان یک روش نسبتاً ساده در زمینه تربیت کودک پرخاشگر دانست.

شاید در ابتدا این موضوع کمی برایتان گنگ و نامفهوم به نظر برسد، اما لازم است تکرار کنیم که این امر تنها باید در شرایطی انجام شود که کودکتان در مورد چیز نامناسبی برای بار چندم اصرار می‌کند. این نکته رو به هیچ عنوان نباید نادیده نگیرید که حتی در زمان بی‌توجهی به رفتار کودک، باید به سلامت و فعالیت‌های او توجه داشته باشید.

 

تربیت کودک پرخاشگر
این کودکان احساسات لطیفی دارند

استفاده از عبارت‌های خاص

یکی دیگر از موارد مهم در زمینه تربیت کودک پرخاشگر مبتلا به اوتیسم، استفاده از عبارت‌های دستوری خاص است. این عبارت‌ها را باید به گونه‌ای به کار ببرید که کودک پس از شنیدن آن دقیقاً بفهمد منظور شما پایان پرخاشگری است.

برای نهادینه کردن این عبارت‌ها کار بسیار سختی در پیش دارید. پیش از هر چیز باید بدانید که این موارد برای همه بچه‌های مبتلا به اوتیسم مناسب نیستند و تنها ممکن است روی برخی کودکان جواب‌گو باشند. برای نهادینه کردن عبارت‌های مذکور می‌توانید از روند شرطی کردن کودک استفاده کنید.

به عنوان مثال؛ تا زمانی که کودک به خوبی رفتار می‌کند، می‌توانید به او بگویید که برایش اسباب‌بازی تهیه می‌کنید یا غذای مورد علاقه‌اش را در اختیار او قرار می‌دهید، اما به محض این که پرخاشگری شروع شد، باید او را از این موارد منع کنید.

این موضوع در زمینه تربیت کودک پرخاشگر باید همراه با عبارت‌های خاص باشد. به عنوان مثال؛ وقتی کودک روی چیزی اصرار دارد که مناسب او نیست، می‌توانید بگویید تا زمانی که پرخاشگری ادامه داشته باشد، خبری از غذا نیست کل این موضوع می‌تواند در عبارتی همچون “من منتظرم ساکت شوی تا غذای مورد علاقه‌ات را به تو بدهم”، خلاصه شود.

کودکان دارای اوتیسم پرخاشگر هم هستند

 

آموزش شمردن به آن‌ها برای کاهش میزان استرس

در بسیاری از موارد، پرخاشگری کودکان مبتلا به اوتیسم به آن دلیل است که کودک استرس دارد، ولی نمی‌تواند آن را بیان کند. تربیت کودک پرخاشگر شامل بررسی این موضوع نیز می‌شود و به همین دلیل، باید به این بخش اهمیت داد.

بر اساس مشاهدات مختلف می‌توان گفت که شمردن اعداد یک راه مناسب برای آن است که به کودک دارای اوتیسم خود یاد بدهید چگونه آرام شود. وقتی کودکان به سراغ شمردن اعداد می‌روند، به طور کامل از محیط اطراف خود دور می‌شوند و همین موضوع می‌‌تواند موجب کاهش استرس آن‌ها شود.

اگرچه شمردن اعداد راه‌حل مناسبی به نظر می‌رسد، اما این راهکار تنها راه‌حل ممکن برای حل استرس نیست. شما می‌‌توانید برای رفع بد اخلاقی در کودک مبتلا به اوتیسم خود روش‌های دیگری همچون نقاشی کردن یا حتی آواز خواندن را دنبال کنید. در هر صورت، باید گفت که شما به عنوان والدین او تعیین‌کننده این مورد هستید و انتخاب روش مناسب بر عهده شما است.

چرا باید از مشاوران کودک استفاده کنیم؟

تربیت کودک پرخاشگر مبتلا به اوتیسم برای بسیاری از والدین دشوار است. این امر نه تنها به معنای اختصاص یک زمان بسیار طولانی برای تربیت او است، بلکه در بسیاری از موارد می‌تواند منجر به ایجاد مباحثی همچون افسردگی در مادران و پدران این فرزندان شود.

علاوه بر این، در دنیای امروزی که هم پدران و هم مادران در حال فعالیت هستند تا بتوانند هزینه‌های زندگی را پرداخت کنند، پرداختن به چنین نیازهایی کمی غیر واقعی به نظر می‌رسد. در چنین شرایطی می‌توانید به سراغ مؤسسات ارائه‌دهنده خدمات مشاوره‌ای به کودکان بروید.

یکی از بهترین این مؤسسات مجموعه سمف کیدز است که با داشتن کارشناسانی مجرب و آموزش دیده به شما کمک می‌کند تا رابطه خود را با کودکتان بازیابید. علاوه بر این، روش‌های متعددی برای تربیت کودک پرخاشگر در این مرکز به کار گرفته می‌شود که خود می‌تواند بهترین گزینه برای کاهش پرخاشگری‌های نامناسب فرزند شما باشد.

 

اوتیسم قابل درمان نیست

سخن پایانی

امروزه روش‌های نوینی برای مقابله با پرخاشگری در کودکان دارای اوتیسم ایجاد شده است. هر یک از این روش‌ها دارای نکات منحصر به فردی هستند. به همین دلیل، شناخت روش‌های مذکور برای بسیاری از والدین یک امری بسیار مهم تلقی می‎شود.

تربیت کودک پرخاشگر مبتلا به اوتیسم باید به گونه‌ای باشد که فرد بتواند در عین آموزش دادن به کودک خود احساسات او را جریحه‌دار نکند. اگر نیازمند کسب دانش بیشتر در رابطه با این موضوع بسیار حساس و کاربردی هستید، کافی است با کارشناسان سمف کیدز تماس بگیرید. این مجموعه می‌تواند شما را به بهترین نحو راهنمایی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط