بررسی کلی دوران بلوغ و نوجوانی دختر

همه شما به خوبی می‌دانید بلوغ چیست و به احتمال زیاد خودتان یا در حال سپری کردن این دوران هستید یا فرزندی دارید که به سن بلوغ نزدیک می‌شود. این دوران یکی از اصلی‌ترین و شاید سخت‌ترین دوران‌هایی است که هر فردی از آن عبور می‌کند و لازمه به سلامت گذر کردن از این مرحله داشتن اطلاعات کافی در مورد آن است. اگر شما دختری دارید که به این مرحله نزدیک می‌شود، باید اطلاعات خود را در مورد دوران بلوغ و نوجوانی دختر افزایش دهید.

سن بلوغ دختران و پسران با یکدیگر متفاوت است. علائم و نیازهای روحی آنان نیز در عین داشتن شباهت‌های متعدد کاملاً از یکدیگر متمایز است. در این سن دختران از نظر ویژگی‌های ظاهری و روحی و حتی موارد هورمونی دچار تغییرات گسترده‌ای می‌شوند که باید بدانید چگونه با آن‌ها کنار بیایید. با ما باشید تا این مرحله را به درستی پشت سر بگذارید.

دوران بلوغ و نوجوانی دختر
اغلب در این سن مدام جلوی آینه هستند

بلوغ دخترانه در یک نگاه!

دوران بلوغ و نوجوانی دختر اغلب از سنین ۸ سالگی شروع می‌شود و تا حدود سن ۱۳ سالگی نیز ادامه می‌یابد. در این سنین است که دختران از نظر جسمانی رشد می‌کنند و تغییرات چشمگیری را شاهد هستند. در واقع، آن‌ها در این مرحله از سن کودکی گذر می‌کنند و به سنی می‌رسند تا بتوانند از نظر جسمانی و روحی آماده پذیرفتن مسئولیت‌های بزرگی مانند بچه‌دار شدن شوند.

همه این تغییرات تنها به واسطه یک علت انجام می‌شود و آن تغییرات گسترده هورمونی است. برخی عوامل می‌توانند این بلوغ یا تغییرات هورمونی را تسریع کنند یا به تأخیر بیندازند. اضافه وزن باعث سرعت بخشیدن به بلوغ و کاهش وزن باعث تأخیر در آن می‌شود، اما فراموش نکنید که مهم‌ترین عامل تعیین کننده زمان بلوغ، تفاوت‌های فردی است. هر فردی بسته به شرایط خود زمان خاصی را برای بلوغ تجربه می‌کنند، با این حال، بهتر است گوش به زنگ باشید تا مانع از بلوغ زودرس یا دیررس در فرزندان خود شوید.

دوران بلوغ و نوجوانی دختر
سعی کنید او را درک کرده و با او همدلی کنید

تغییراتی در همه جوانب

بدن دختران در اثر رسیدن به سن بلوغ دچار تغییرات شگرفی می‌شود که نمی‌توانید آن‌ها را نادیده بگیرید. در ادامه این تغییرات را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم تا بیشتر با همه زوایای آن‌ها آشنا شویم.

تغییرات فیزیکی چگونه است؟

یکی از عمده‌ترین تغییراتی که همه بلوغ را با آن می‌شناسند، تغییرات فیزیکی است:

  • رشد فیزیکی: این یکی از اولین علائم بلوغ در دختر است که شاهدش هستید. رشد از دست و پا شروع می‌شود و کم‌کم به سایر قسمت‌های بدن تسری پیدا می‌کند. این رشد ۲ سال پس از شروع بلوغ به اوج خود می‌رسد و در نهایت، باعث می‌شود تا دختران در پایان بلوغ بین ۵ تا ۷ سانتی‌متر رشد کنند و دارای اضافه وزن شوند.

 

  •  رشد سینه‌ها: این رشد یکی از پر استرس‌ترین بخش‌های بلوغ برای دختران و مادران آن‌ها است. این امر علاوه بر دردی که ممکن است در ناحیه سینه ایجاد کند، از نظر روحی نیز می‌تواند برای دختران استرس‌زا باشد. اغلب فرم و اندازه سینه مادر نشانه مناسبی برای این است که بدانید شما در آینده چه شکلی خواهید داشت.
  •  موی بدن: با شروع بلوغ رشد مو در برخی از نقاط بدن آغاز شده و در برخی مناطق نیز ضخیم‌تر می‌شود. زیر بغل، روی پا و نواحی شرمگاهی از جمله مواردی هستند که در ابتدا دارای تارهای نازک مو هستند و با بالارفتن سن رشد موهایی ضخیم‌تر آغاز می‌‌شود.
  •  دوران قاعدگی: این روزها از این پدیده به نام پریود نیز یاد می‌شود. این پدیده اصلی‌ترین نشانه بلوغ در دختران است. بسته به سن مادر و خانواده مادری زمان اولین قاعدگی در افراد متفاوت است و علاوه بر آن، میزان حجم خون و تعداد روزهای آن نیز می‌تواند از فردی به فرد دیگر متغیر باشد. توجه کنید که در ماه‌های اول نامنظم بودن دوران قاعدگی امری طبیعی است، اما پس از آن باید منظم شود؛ در غیر این صورت، لازم است با پزشک مشورت کنید.
دوران بلوغ و نوجوانی دختر
برخی از نوجوانان در این سن ترجیح می‌دهند که تنها باشند

از تغییرات روحی آگاه هستید؟

یکی دیگر از تغییرات اصلی این دوران، تغییرات روحی در دوران بلوغ و نوجوانی دختر است که جنبه‌های بی‌شمار دیگری نیز دارد. یکی از این جنبه‌ها احساس خودآگاهی است که نوجوان به آن دست پیدا می‌کند و بر اساس آن پیوسته خود را با دیگران مقایسه می‌کند. نوجوان مدام جلوی آینه ایستاده است و به خود و اندامش با نگاهی انتقادی می‌نگرد. دقت کنید که نباید اجازه دهید این وسواس شدت پیدا کند؛ چراکه وسواس شدید می‌تواند منجر به بیماری‌های روحی مانند بی‌اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی شود.

از تغییرات روحی دیگری که نوجوان در این سن تجربه می‌کند، داشتن استقلال است. او تمایل دارد که وقت بیشتری را با دوستان خود سپری کند و از بودن با خانواده لذت نمی‌برد. استقلال همراه با بحران هویت است. او تلاش می‌کند که خود را بشناسد و تعریف جدیدی از خود ارائه دهد. برای این‌ کار وقت بیشتری با دوستان می‌گذراند و شاید مدام دوستان خود را تغییر دهد.

شما چه باید کنید؟

اگر شاهد دوران بلوغ و نوجوانی دختر خود هستید، باید بدانید همه این عوامل و تغییرات بسیار طبیعی هستند. بهتر است او را همراهی کنید و تشویق کنید تا احساس کند که در کنار او هستید و از او حمایت می‌کنید. با این کار، او این دوران را به سلامت سپری می‌کند و قطعاً پس از پایان این دوران به آغوش شما باز می‌گردد.

اگر احساس می‌کنید که او عصبی‌تر شده است، سعی کنید او را درک کنید و اتفاقاتی را که برای او رخ داده است، برایش توضیح دهید تا خود او نیز بتواند این مرحله را با موفقیت طی کند. او کودک نیست. مستقیماً او را تحت نظر نگیرید. به او استقلال بدهید و سعی کنید که از دور او را تحت نظر داشته باشید تا مشکلی برایش به وجود نیاید.

به همین دلیل، داشتن آگاهی از تمام تغییرات و اتفاقات این دوران برای عملکرد استاندارد و مناسب ضروری است. مجموعه سمف کیدز با ارائه کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مختلف و همچنین مشاوران مجرب و باتجربه به بهترین نحو می‌تواند شما را در شناخت بهتر و داشتن رفتار مناسب راهنمایی کند تا فرزندتان را بدون هیچ آسیبی از این مرحله عبور دهید.

فرزند شما ترجیح می‌دهد بیشتر در گروه‌های دوستی باشد

کلام پایانی

همه ما سن بلوغ را پشت سر گذاشته‌ایم؛ با این حال، اگر از والدینی هستید که دختری در این سن دارید و شاهد دوران بلوغ و نوجوانی دختر خود هستید، بهتر است تلاش کنید همه جنبه‌های تغییر او را بشناسید و در این مسیر سخت در کنار او باشید. به او کمک کنید خودش را بشناسد و اگر در این زمینه موفق نشدید، حتماً با یک مشاور تماس بگیرید. در این زمینه، مجموعه معتبر سمف کیدز با ارائه کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف در زمینه شناخت بیشتر روحیات دوران بلوغ و نوجوانی و داشتن کادر مجرب کنار شما است و شما را به بهترین نحو در این مسیر همراهی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط