نکات تربیتی در رفتار با نوجوان پسر

اینکه چطور باید با پسر نوجوانتان تعامل داشته باشید، شما را گیج کرده است؟ والدین یک نوجوان بودن کاری بسیار سخت و پیچیده است، به‌خصوص برای پسرهای نوجوان. شما در این راه باید بسیار صبور و باحوصله رفتار کنید. مدیریت و درک رفتار پسرهای نوجوان کمی دشوار و سخت است. آگاهی در مورد طرز رفتار با نوجوان پسر تا حد زیادی مسیر را برای شما هموار خواهد ساخت.

به‌خصوص در عصر جدید و با تفاوت زیاد نسل‌های کنونی تعامل با نوجوانان بسیار سخت‌تر شده است. در این دوران فرزند شما احساسات متفاوتی از جمله افسردگی، اضطراب، احساس تنهایی و … را تجربه می‌کند. با کمی کسب اطلاعات در مورد روانشناسی نوجوان پسر، در این مسیر موفق‌تر خواهید بود.

رفتار با نوجوان پسر و نکات کلیدی درباره ی آن
صحبت‌کردن با نوجوانان پسر

 

روان‌شناسی رفتار پسرهای نوجوان

هر پسری با ورود به دوران بلوغ و تجربه‌کردن چند محرک بیولوژیکی، در روابط خود با افراد دیگر به مشکل می‌خورد. گاه مدیریت این شرایط برای شما بسیار سخت خواهد بود. او با گذشتن از کودکی و ورود به مرحله جدیدی از زندگی نیاز به استقلال بیشتری دارد. ورود به این مرحله جدید باعث تغییرات هورمونی، مغزی، فیزیکی، روانی و عاطفی در او خواهند شد. نوجوانی شروع یک طوفان بزرگ در روابط با والدین است.

نوجوان شما در این دوران چندین تغییر بزرگ را با هم تجربه می‌کند و در نتیجه مستعد تغییرات عاطفی شدیدی خواهد بود که از جمله به بروز خشم می¬توان اشاره کرد. سطح استرس در بدن او زیاد شده و چیزهای کوچک باعث تحریک شدیدترین احساسات در او می¬شوند. همه این تغییرات باعث شده که او نتواند کنترل درستی روی احساسات خود داشته باشد و این شما هستید که باید در مورد رفتار با نوجوان پسر سنجیده‌تر و منطقی‌تر عمل کنید. اگر نیاز به راهنمایی داشتید می‌توانید از مدرسه مهارت‌آموزی سمف کیدز کمک بخواهید.

رفتار با نوجوان پسر
تغییر احساسات پسران در دوران نوجوانی

 

همیشه نباید حق را به او دهید و همه چیز را برایش فراهم سازید

اگر شما والدین یک پسر نوجوان هستید، همیشه به خودتان گوشزد کنید که او در خانه شما در حال یادگیری و تجربه‌کردن زندگی است. اگر همیشه هر چیزی که می‌خواهد را شما برای او فراهم کنید و خودش هیچ تلاشی نداشته باشد، یاد می‌گیرد که هروقت خواست باید فرد دیگری احتیاجات او را برآورده سازد. او تصور می‌کند این بخشی عادی از زندگی است و باید همیشه همین‌طور باشد.

ما گاهی در این روند زیاده‌روی می‌کنیم، تنها به این امید که به او ثابت شود، دوستش داریم؛ اما در واقعیت این کار تنها باعث می‌شود او حس کند همیشه حق دارد دیگران برایش کارها را انجام دهند. حتی ممکن است این رفتار منجر به کم‌شدن اعتمادبه‌نفس در فرزند شود. به‌جای این کار بهتر است برای او حدومرزی مشخص کنید و بگویید برای برخی چیزها باید خودش تلاش کند. نوع رفتار با نوجوان پسر می‌تواند بسیار در آینده او تأثیرگذار باشد.

چند نکته که در زمان گفتگو با یک پسر نوجوان باید به یاد داشته باشید

برای پسرهای نوجوان اغلب بیان احساسات در کلمات کار سختی است. در چنین شرایطی پیداکردن راهی برای آگاهی از احساسات او بسیار دشوار خواهد بود. در روانشناسی نوجوان پسر نکاتی هستند که می‌توانند در این مسیر راهنمای خوبی برای شما باشند:

  •  همیشه صحبت‌هایتان را کوتاه بیان کنید. اگر چیزی هست که فکر می‌کنید باید پسر شما بداند، حتماً نکات کلیدی و مهم آن را مطرح کنید. اجازه دهید او فرصت کافی برای صحبت‌کردن و واکنش نشان‌دادن به هریک را داشته باشد.
  •  در ایجاد ارتباط چشمی با او زیاده‌روی نکنید. همیشه ارتباط چشمی را راه خوبی برای درست پیش رفتن یک مکالمه می‌دانند؛ اما در مورد پسرهای نوجوان کمی فرق دارد. این کار می‌تواند او را تا حدی معذب و گیج کند.
  •  در طول صحبت همواره آرام و خونسرد باشید. زمانی که به فکر مدیریت رفتار با نوجوان پسر هستید، نباید اجازه دهید احساساتتان بر شما غلبه کند. نشان‌دادن خشم و عصبانیت نتیجه عکس دارد. توقع نداشته باشید او در همان لحظه تمام رفتارهای خود را عوض کند، به او فرصت دهید.
نحوه رفتار با نوجوان پسر

پسرهای نوجوان نیاز دارند به حرفشان گوش کنید

زمانی که فرزند شما به سن نوجوانی می‌رسد، تقریباً تمام حدومرزها و موارد قابل‌قبول از جانب شما را شناخته است. حالا زمان آن رسیده که شما کمی سکوت کنید و به حرف‌های او گوش دهید. شاید به‌عنوان والدین این پسر تصور کنید او را خیلی خوب می‌شناسید و همه چیز را در مورد احساسات او در روزهای نوجوانی می‌دانید؛ اما اگر کمی به او برای صحبت‌کردن زمان بدهید، متوجه خواهید شد که تفکر او تفاوت‌های زیادی با افکار شما دارد. به‌مرور خودش در هر زمینه¬ای نظر شما را خواهد پرسید.

به آن‌ها بگویید که از نظر فکری مشکلی ندارند و تنها در حل رشدکردن هستند
اگر شما والدین پسر نوجوانی هستید، باید حتماً ذهن او را نسبت به چیزهایی که در خودش می‌بیند، باز کنید. لازم است با او در مورد تمامی تغییراتی که در این دوران تجربه می‌کند، حرف بزنید. از تغییرات فیزیکی، هورمونی و مغزی به او بگویید.

فرزند شما باید بفهمد این احساسات به‌خاطر مشکلات فکری او نبوده و تنها نشان‌دهنده بزرگ‌شدن او هستند. شما به‌عنوان والدین وظیفه دارید ذهن او را نسبت به همه چیز روشن کنید و برایش توضیح دهید که این‌ها اثرات نوجوانی است. او باید بداند با رسیدن به سن ۲۰ سالگی همه چیز درست خواهد شد.

او را همان‌طور که هست دوست داشته باشید

هر پسر نوجوانی باید بداند که شما او را همان‌طور دوست دارید و نیازی نیست حتماً تبدیل به چیزی شود که شما فکر می‌کنید درست است. رفتار با نوجوان پسر باید طوری باشد که بداند این خود اوست که برای شما ارزش و اهمیت دارد. ما باید نوجوان خود را دوست بداریم و به او احترام بگذاریم، خصوصاً در دورانی که آن‌ها زیاد خودشان را دوست ندارند.

رفتار با نوجوان پسر
محبت‌کردن به پسران نوجوان

کلام آخر

رفتار درست با نوجوانان زمینه‌ساز ساخت شخصیتی محکم و خوب برای آن‌ها خواهد شد. پسر نوجوان شما در این روزها تغییرات بزرگی را حس می‌کند که می‌تواند روی کنترل احساسات و رفتارهای او اثر داشته باشد. این شما هستید که باید آگاه‌تر عمل کنید و مدیریت بهتری روی رفتار خودتان داشته باشید.

یکی از اصول مهم در نحوه رفتار با نوجوان پسر آگاهی از نیازها و احساسات اوست. اغلب پسرها زیاد در مورد احساسات خود صحبت نمی‌کنند. این شما هستید که باید با نوع رفتار خود او را ترغیب به حرف‌زدن کنید. همواره به احساسات و نیازهای فرزند خود توجه داشته باشید و در این راه از مشاوران کمک بخواهید. می‌توانید سری به سایت مدرسه مهارت‌آموزی سمف کیدز بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط