زمان نشستن کودکان

زمان نشستن کودکان و حقایقی در مورد آن

یکی از هیجان انگیزترین اتفاقات برای والدین، تماشای رشد کودک و کسب مهارت های جدید در او است. در طول سال اول، کودک شما مهارت های حرکتی حیاتی که استقلال او را در پی دارد را به آهستگی یاد می گیرد و به او کمک می کند دنیای اطراف خود را کشف کند. ممکن است از خود بپرسید که چه زمانی باید انتظار داشت که کودک به خوبی بنشیند و زمان نشستن کودکان دقیقا چه زمانی است؟

نشستن یک نقطه عطف حرکتی مهم محسوب می شود. هنگامی که کودک می تواند با اطمینان و بدون کمک والدین خود به تنهایی بنشیند، مستلزم تسلط بر سایر مهارت های حرکتی و رشد عضلانی نیز است. بنابراین، قبل از اینکه بتوانیم پاسخ دهیم که زمان نشستن کودکان چه زمانی است، باید همه عوامل مؤثر در این موفقیت بزرگ را کامل بررسی کنیم.

چرا زمان نشستن کودکان اینقدر مهم است؟

ممکن است فکر کنید که نشستن فقط یک نقطه عطف فیزیکی ساده به شمار می آید. با این حال، هنگامی که کودکان می نشینند، یک پله حیاتی برای بسیاری از پیشرفت ها و نقاط عطف دیگر برای کودک شما محسوب می شود.

نشستن یکی از اولین راه هایی است که کودک شما شروع به مستقل شدن می کند. هنگامی که کودک شما نشسته است، می تواند جهان را از منظری متفاوت ببیند و محیط خود را به روش های جدیدی کشف کند. این کار حواس دیگر آن ها را نیز درگیر می کند و به آن ها اجازه می دهد تا شروع به تمرین مهارت های حرکتی ظریف خود کنند و همچنین رشد خود را در سایر زمینه ها تسریع کنند.

وقتی کودکان به تنهایی می نشینند، نشان می دهند که قدرت و رشد ماهیچه ای مناسبی دارند. در چنین زمانی شروع خوردن غذاهای جامد لازم و ضروری به نظر می رسد. کودک شما تا زمانی که نتواند به درستی بنشیند و سر و گردن خود را با اطمینان و بدون حمایت بالا نگه دارد تا خطر خفگی را کاهش دهد، آماده تغییر رژیم غذایی جدید نیست.

به یاد داشته باشید تسلط بر نشستن نیز کودک شما را برای نقاط عطف حرکتی آینده خود مانند خزیدن، راه رفتن و ایستادن آماده می کند.

زمان نشستن کودکانچه زمانی کودک من آماده نشستن است؟

برخی از نشانه ها و پیشرفت های فیزیکی وجود دارد که باید به دنبال آن ها باشید و این علائم به شما اطلاع می دهند چه زمانی کودک شما برای شروع نشستن آماده است. برای اینکه کودک شما با کمک تکیه گاه یا به تنهایی بنشیند، باید کنترل قوی بر سر و گردن خود داشته باشد.

اگر کودکتان وقتی روی شکم خوابیده است، خودش سرش را بلند کند، شما متوجه این موضوع خواهید شد. کودکی که برای نشستن آماده باشد، هنگامی که روی شکم دراز می کشد، می تواند حرکات شنا انجام دهد. آن ها با پاهای خود لگد می زنند و بازوهای خود را در حالی که سر خود را بالا و ثابت نگه می دارند حرکت می دهند.

نشانه دیگری که نشان می دهد کودک شما آماده نشستن است، زمانی است که وقتی روی شکم قرار می گیرد، با بازوهای خود شروع به فشار دادن به طرفین می کند. اینکه بتواند حداقل در یک جهت غلت بزند، نشانه دیگری است که نشان می دهد زمان نشستن کودک شما فرا رسیده است.

کودکانی که به غلت زدن در هر دو جهت، از شکم به پشت و از پشت به شکم تسلط دارند، به احتمال زیاد آماده شروع به نشستن به تنهایی و بدون تکیه گاه هستند.

چه زمانی کودکان به تنهایی می نشینند؟

پاسخ به این سوال که زمان نشستن کودکان دقیقا چه زمانی است واقعا سخت است. برای پاسخ به این سوال شما باید تفاوت هایی را در توانایی و آمادگی کودکان برای نشستن در نظر بگیرید. هر یک از این تفاوت ها نقش مهمی در رشد کودک شما ایفا می کند. توجه و  قبول تفاوت ها می تواند به شما کمک کند از کودک کوچک خود حمایت کنید و او را در مسیری جدید سوق دهید تا به او در رسیدن به این نقاط عطف کمک کنید.

روند یادگیری به تنهایی نشستن برای هر کودک متفاوت است و هر کودکی در زمان های مختلف به نقاط عطف خود می رسد. شما می توانید انتظار داشته باشید که کودک شما در سنینی که در ادامه ذکر می کنیم بتواند به روش های مختلف بنشیند.

زمان نشستن نوزادان بین ۳ تا ۴ ماهگی

کودک شما می تواند با حمایت و مراقبت والدین خود بنشیند. آن ها همچنان به حمایت سر و گردن نیاز دارند، آن ها فرصت تمرین این موقعیت را خواهند داشت و از دیدن محیط پیرامون خود از منظری جدید لذت می برند.

بین ۵ تا ۶ ماهگی

کودک شما ممکن است بتواند برای مدت کوتاهی بدون کمک صاف بنشیند. برای نوزادان در این سن معمول است که به صورت “سه پایه” بنشینند و از یک یا هر دو دست خود روی زمین در مقابل خود برای کمک استفاده کنند.

زمان نشستن نوزادان در حدود ۷ ماهگی

در این سن، کودک شما ممکن است از حالت دراز کشیدن خود را به حالت نشسته قرار دهد. آن ها همچنین می توانند برای چند لحظه بدون تکیه گاه بنشینند و شروع به دست گرفتن اشیاء اطراف خود کنند.

بین ۸ تا ۹ ماهگی

کودک شما می تواند خود را به حالت نشسته قرار دهد و هر بار چند دقیقه به تنهایی به صورت عمودی بنشیند. آن ها کنترل قوی گردن و سر را دارند و از دست های خود برای کشف دنیای اطرافشان استفاده می کنند.

در حالی که کودک شما در این سنین حرکت می کند و هر روز از اینکه مرحله جدیدی را تجربه می کند، لذت می برد. اما به یاد داشته باشید که همچنان به کمک و نظارت شما نیاز دارد. فعالیت ها و تمرین های زیادی وجود دارد که می توانید برای کمک به رشد ماهیچه های کودک و تشویق رشد حرکتی فرزند خود انجام دهید.

زمان نشستن کودکانچگونه می توانم به کودکم کمک کنم که بنشیند؟

هنگامی که کودک شما علائمی نشان می دهد که آماده است بنشیند، راه های زیادی وجود دارد که می توانید به تشویق کودک خود برای رسیدن به این نقطه عطف کمک کنید.

  1. تامی تایم (زمان قرار گرفتن کودک روی شکم) را از روز اول تمرین کنید

تامی تایم یکی از حیاتی ترین فعالیت ها برای رشد اولیه کودک شما است. اجرای چند بار در روز به کودک شما کمک می کند تا عضلات خود را تقویت کند، آن را کشش دهد و به تمرین حرکات مهم بپردازد.

  1. از یک کالسکه یا یک صندلی کودک ایمن برای نگه داشتن آن ها استفاده کنید

هر زمانی که بتوانید کودک خود را در حالت نشسته قرار دهید به او کمک می کید تا به تماشای محیط پیرامون خود در این حالت عادت کند. پیاده روی با آن ها در کالسکه به کودک شما این امکان را می دهد که چیزهای جدیدی ببینند و با طبیعت، حیوانات و افرادی که در حال قدم زدن هستند تعامل داشته باشند.

  1. از اسباب بازی ها برای ایجاد انگیزه استفاده کنید

با توجه به اینکه کودک شما در چه مرحله ای از رشد قرار دارد، می توانید از اسباب بازی ها به روش های مختلف برای تشویق به نشستن کودک خود استفاده کنید. اگر کودک شما هنوز روی قدرت عضلانی خود کار می کند، می توانید یک اسباب بازی را در حین ایتکه روی شکم دراز کشیده به او نشان دهید و او را تشویق کنید تا بازوهای خود را بلند کند تا به آن برسد.

اگر کودک شما با کمک بالش یا تکیه گاه دیگر نشسته است، اسباب بازی را در کنار پای کودک خود بگیرید و سعی کنید او را تشویق کنید تا با دستانش خود را بالا بکشد تا به آن برسد.

  1. آن ها را به سمت بالا بکشید

در حالی که کودک شما به پشت دراز کشیده است، به آرامی بازوهای او را بگیرید و شروع به کشیدن آن ها به حالت نشسته کنید. کوچولوی شما شروع به درگیر کردن عضلات گردن، شکم و بازو می کند تا شما را در امر کمک به نشاندن خود یاری کند.

  1. ایده ها و فعالیت های بیشتر برای کمک به کودکتان را بیاموزید

برای کمک به فرزند خود در امر نشستن از مشاوران و پزشکان اطفال در این زمینه کمک بخواهید. با استفاده از دانش متخصصان در رشد اولیه کودک و امر نشستن او می توانید تجارب مفیدی کسب کنید.

چه زمانی باید درباره زمان نشستن کودکان با پزشک اطفال مشورت کنید؟

همه ما نگران سلامت و رشد فرزندانمان هستیم. مهم است که به یاد داشته باشید که زمان نشستن کودکان یکسان نیست. اگر کودک شما در پنج ماهگی یا شش ماهگی نمی نشیند، به طور کلی اصلا نباید نگران باشید. اکثر نوزادان در زمان های مختلفی به نقاط عطف نشستن خود می رسند.

علائم نشان دهنده تاخیر در رشد حرکتی کودکان

لازم به ذکر است که برخی از علائم و موارد وجود دارد که باید به آن ها در زمینه زمان نشستن کودکان توجه کنید. اگر کودک شما تا ۹ ماهگی یاد نگرفته یا قادر به نشستن مستقل نیست، این می تواند نشان دهنده تاخیر در رشد حرکتی باشد.

نشانه های تاخیر در رشد حرکتی عبارت هستند از:

  • کنترل ضعیف سر و گردن
  • ماهیچه های سفت
  • حالت بدن نامناسب
  • عدم دسترسی به اجسام
  • کودک فقط از یک دست برای رسیدن به اشیا استفاده می کند

سخن پایانی

مهم ترین چیزی که باید در مورد زمان نشستن کودکان به خاطر داشته باشید این است که هر چه فرصت های بیشتری برای تقویت عضلات و تمرین نشستن در اختیار کودک خود قرار دهید، او زودتر و آسان تر می تواند نشستن را تجربه کند.

اکنون با مطالعه این مقاله به پاسخ این سوال که «کودکان چه زمانی می نشینند؟» دست یافتید. به یاد داشته باشید مطالعه مقالات علمی و مفید به شما کمک می کند در امر فرزندپروری کوشا باشید و با اعتماد به نفس بیشتری در این مسیر گام بردارید. از همراهی شما ممنونیم و منتظر نظرات شما و تجربیاتتان در این زمینه هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط