تربیت فرزند

فرزندپروری و آموزش­‌مهارت­‌های زندگی به فرزند لجباز

تربیت فرزند و آموزش مهارت­های زندگی به کودک و تربیت فرزند لجباز کار سختی است که نیاز به صبوری و آگاهی دارد. انتقال مناسب مهارت­های زندگی به فرزند لجباز و فرزندپروری نیاز به آگاهی دارد و این آگاهی جز با آموزش بدست نمی­آید. ما اگر بخواهیم بدانیم که در مواجهه با فرزند لجباز باید چه کنیم؛ ابتدا باید ویژگی­های فرزند لجباز را بشناسیم و بدانیم که در موقعیت­های مختلف چه عکس العملی را از خود نشان می­دهد.

کودکی که لجباز است؛ لجبازی خود را چگونه بروز می­دهد؟ در پاسخ باید بیان کرد که یک فرزند لجباز معمولا با حرف سخن و دستوری، چه منطقی باشد و چه غیرمنطقی مخالف خواهد کرد. یک فرزند لجباز از قبول­کردن سخن والدین خود امتناع و سرپیچی می­کند. بروز این پدیده ی رفتاری معمولا در سیر طبیعی رشد کودکان، از سن ۲-۳ سالگی به بعد دیده می شود که طی آن کودک خواسته و نظر خود را بر خواسته ی دیگران ترجیح میدهد و سعی می کند تا با اعمال شیوه های مختلف مانند گریه­کردن به هدف مورد نظرش دست یابد.

گاهی وقت­ها باید این را در نظر گرفت که فرزند لجباز شما خیلی از دلایل و منطق­هایی را که به او می­گویید متوجه نمی­شود و منطق استدلالی شما را درک و فهم نخواهد کرد. پس بهتر است شما نیز فرزند لجباز خود را درک کنید و کمی در بیان نکات تربیتی خود صبر بیشتری به خرج دهید.

فرزندپروری و آموزش مهارت­های زندگی به فرزند لجباز

آموزش مهارت­های زندگی به فرزند لجباز کار سختی است  و فرزندپروری نیاز به صبر و آگاهی دارد. اگر قصد دارید که تربتی سالم و آموزشی مناسب برای فرزند خود به ارمغان بیاورید، ابتدا لازم است تا مهارت­های زندگی را بشناسید. اگر بخواهیم رویکرد تربیتی داشته باشیم باید بگوییم که تربیت عبارت است از انتخاب رفتار و گفتار مناسب، ایجاد شرایط و عوامل لازم و کمک به شخص مورد تربیت، تا بتواند استعدادهای نهفته‌اش را شکوفا سازد و به‌سمت کمال مطلوب، حرکت کند. حال اگر بخواهیم در عرصه روانشناسی کودک، مهارت کودک را افزایش دهیم به مهارتی از جانب والدین یا مربی پرورشی نیاز است که با مولفه¬های تربیتی آشنا باشد و بتواند، آن­ها را به کودکان منتقل کند.

مهارت­های زندگی؛ مجموعه­ای از توانایی­های انسان در زمینه مدیریت و اداره زندگی هستند که در صورت وجود، زندگی را برای انسان راحت­تر و مطلوب­تر خواهد کرد. با پیشرفت علوم تربیتی و اهمیت پیداکردن مفهوم زندگی در میان انسان­ها در جامعه امروز، نیاز است تا اولا مفهوم مهارت­های زندگی را به خوبی بشناسیم و سپس بیان کنیم که اگر بخواهیم مهارت­های زندگی را از کودکی به کودکان بیاموزیم، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

یکی از مهارت­هایی که در مهارت کودک و مهارت زندگی انسان بیان می­شود؛ مهارت تصمیم­گیری و حل مسئله است. اگر پدر و مادرها یا مربیان تربیتی و پرورشی بتوانند، روانشناسی کودک را بشناسند و مهارت کودک را در عرصه تصمیم­گیری و حل مسئله بالا ببرند، کمک بسیار مهم و تاثیری گذاری در زندگی آن کودک کرده­اند. یکی دیگر از مولفه­هایی که بابت مهارت­های زندگی از آن یاد می­شود، تفکر خلاقانه و تفکر نقادانه است. روانشناسی کودک باید بتواند از روش­هایی که بکار می­برد، خلاقیت را به ذهن کودک منتقل کند و به کودک آموزش دهد که چگونه ذهن خلاق خود را فعال کند؟

یکی دیگر از این مهارت­ها؛ مهارت ارتباطی و مدیریت روابط است که در کودک می­تواند با کنترل روابط و آموزش­های موثر در ارتباط با پدر و مادر آن را آغاز کرد. اگر بخواهیم دیگر مهارت­های زندگی را نام ببریم می­توانیم به مولفه­ای چون خودآگاهی و همدلی و مدیریت احساسات و هیجانات اشاره کنیم.

آغاز فرآیند لجبازی چه در میان کودکان با جنس دختر و چه در میان کودکان با جنس پسر وجود دارد، اما در کل بروز چنین رفتارهایی در میان پسران بسیار بیشتر از دختران است و علت آن هم تفاوت های سرشتی این دو جنس است؛ به طور کلی پسران بیش تر از دختران مستعد بروز چنین رفتارهایی هستند، اما اگر لجبازی و مخالفت جویی در هر یک از دو جنس شدید باشد.

فرزند لجباز

فرزند لجباز خود را بیشتر بشناسید

طبیعی است که فرزند لجباز شما در طول زندگی خود به سراغ آن چیزی برود و نظرش به آن چیزی جلب شود که فکر او را درگیر می­کند، نه به دنبال خواسته و مطلوب دیگران که اصلا برای کودک محسوس و قابل درک نیست، به طوری که او شاید حتی متوجه علت طرح این خواسته یا نظر از سوی آنها نشود.

اما انتظاری که هر پدر و مادری که در تربیت فرزند خود از او دارند این است که فرزندشان، از دستورات و سخنان آن­ها تبعیت کند. در نتیجه در این حالت بزرگتر سعی می کند تا با دستور دادن و امر و نهی کردن به کودک، خواسته های خود را عملی و او را ملزم به اجرای آنها کند. دقیقا همین جا و همین لحظه همان نقطه­ی عطفی است که تعارض رفتاری میان فرزند لجباز و پدر و مادر ایجاد می­شود و همین جا نیاز است تا والدین فرزند لجباز خود مهارت­های تربیتی را بدانند و قادر باشند تا شرایط و وضعیت موجود را مدیریت و کنترل کنند.

فرزند لجباز که با سخنان و حرف­های والدین خود مخالفت و سرپیچی می­کند، در مرحله­ی اول با پدر و مادر خود دچار درگیری و چالش می­شود و در مرحله ی بعد ممکن است در خارج از محیط خانه و در جاهایی نظیر مهد کودک یا مدرسه و مراکز آموزشی هم از قبول خواسته های مربیان خود سرپیچی کنند و همین امر سبب بروز تنش و درگیری بین آنها شود.

اگر بخواهیم به صورت موردی و خلاصه عوامل بروز لجبازی در میان فرزند لجباز را بیان کنیم باید از عوامل سرشتی و زیست شناختی کودک آغاز کنیم. کودکان لجباز نیز طبیعت و سرشت وجودی شان به طور ذاتی نسبت به سایر هم سالانشان سخت تر و انعطاف ناپذیرتر است و همین امر باعث می شود تا معمولا آن ها به راحتی و آسانی از بزرگ ترهای خود تمکین و اطاعت نکنند.

یکی دیگر از عوامل بروز لجبازی در میان کودکان؛ عوامل محیطی و بیرونی است. نحوه برخورد والدین با فرزند لجباز، استفاده از تهدید توسط والدین، تاثیر محیط بیرون از خانه، وضعیت جسمی و روانی کودک و بسیار از عوامل محیطی دیگر، اسبابی هستند که می­توانند لجبازی را در فرزند لجباز بیشتر و شعله­ورتر کنند.

فهمیدیم که با فرزند لجباز خود چگونه رفتار کنیم و ویژگی­های آن را چگونه بشناسیم

تربیت فرزند و آموزش مهارت­های زندگی به کودک و تربیت فرزند لجباز کار سختی است که نیاز به صبوری و آگاهی دارد. انتقال مناسب مهارت­های زندگی به فرزند لجباز و فرزندپروری نیاز به آگاهی دارد و این آگاهی جز با آموزش بدست نمی­آید. برای مواجهه سالم با فرزند لجباز خود و به منظور ارتقاء سطح فرزندپروری در انتقال و آموزش مهارت­های زندگی، نیاز به صبر و بردباری فراوانی دارید و یکی از بهترین و مفیدترین اقدامات این است که مسائل و پدیده­های اطراف فرزند لجباز را از دید او ببینید و سعی کنید تا از جانب عینک او به مسائل بیندیشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط