فعالیت های آموزشی کودکان 2 ساله

فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله از لحاظ شناختی و فیزیکی

اختصاص دادن زمان بازی برای یادگیری مهارت های شناختی، فیزیکی، اجتماعی و عاطفی کودکان بسیار مهم است. شما به عنوان والدین باید به یادگیری فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله اهمیت دهید و برای رشد خلاقیت کودک خود برنامه ریزی کنید.

شما نیز مانند بسیاری از والدین، تمایل دارید بهترین فرصت ها را که برای شکوفایی فرزندانتان موثر است، فراهم کنید. انجام این امور به دانش و تجربه نیاز دارد ولی از آنجایی که شما والدین آگاهی هستید و به مطالعه این مقاله می پردازید یعنی به دنبال راه حل هایی برای حمایت از رشد فرزندتان هستید.

زیرا به طور کامل دریافته اید که یادگیری مهارت های جدید و توسعه آن ها برای فرزندانتان ضروری هستند. به یاد داشته باشید همراه کردن فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله با انجام بازی های گوناگون به رشد و توسعه آن ها کمک خواهد کرد.

نقاط عطف رشد کودک ۲ ساله

اگر مطمئن نیستید که فرزندتان در ۲ سالگی باید به چه اموری بپردازد و چه فعالیت های آموزشی را باید فرا گیرد، نگران نباشید! زیرا پزشک اطفال احتمالا در معاینات ۲۴ ماهگی کودک شما به طور کامل مراحل رشد فرزند شما را بررسی می کند. اما اگر توصیه های پزشک در این زمینه را فراموش کرده اید، یا کنجکاو هستید و می خواهید بیشتر بدانید، در اینجا چند مورد از اموری که کودک شما در دو سالگی باید انجام دهد را بیان کرده ایم.

کودکان ۲ ساله اغلب چه اموری را انجام می‌ دهند؟

  • خودشان راه می روند
  • شروع به دویدن می کنند
  • از مبلمان بالا می روند
  • تصاویر را خط خطی می کنند
  • با اسباب بازی هایشان بازی می کنند
  • به اشیاء آشنا اشاره می کنند
  • کلمات و عبارات ساده را می گویند
  • دستورالعمل های ساده را دنبال می کنند
  • درگیر بازی های تخیلی می شوند
  • از رفتار دیگران تقلید می کنند
  • شروع به مستقل شدن می کنند

به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است. مواردی که بیان کردیم تنها پارامترهایی هستند که در این سن از کودک شما انتظار می رود. نقاط عطف باید به شما کمک کند تا رشد کودک خود را مشاهده کنید و بدانید به چه محرک هایی نیاز دارد. در صورتی که در مورد تاخیرهای رشدی احتمالی کودک خود نگران هستید با پزشک اطفال تماس بگیرید و موضوعی که ذهن شما را به خود در گیر کرده است را با پزشک در میان بگذارید.

چرا فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله مهم است؟

در سنین پایین کودکان از طریق بازی بیشتر یاد می گیرند. به عنوان مثال، یک کودک روابط خود را با سایر افراد از طریق یک سناریوی تخیلی با عروسک های خود به نمایش می گذارد. آن ها ممکن است رفتارهایی را که در اطراف خود مشاهده می کنند با اسباب بازی های خود داشته باشند و به تقلید آن رفتارها بپردازند. اگر زمانی که کودکتان مستقلا تنهایی بازی می کند با دقت به رفتار او توجه کنید و به صحبت هایش گوش دهید، متوجه خواهید شد که چگونه در دنیای خود از طریق بازی محیط پیرامونش را می بینید و چه دیدگاهی دارد.

بازی کردن مهم ترین فعالیت برای کودک شما محسوب می شود تا جهت یادگیری مهارت های جدید اقدام کند. شما با یادگیری مهم ترین فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله، می توانید مهارت های آن ها را تقویت کنید. فرزند شما با کمک شما و به طور مستقل می تواند از مهارت های رشد مناسب بهره مند شود.

فعالیت های آموزشی کودکان 2 سالهفعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله

اگر به دنبال فعالیت های مناسب رشد برای کودک ۲ ساله خود هستید، ما چندین فعالیت شناختی و فیزیکی به شما پیشنهاد خواهیم داد.

چند فعالیت شناختی برای کودکان ۲ ساله

انجام فعالیت های شناختی بسیار مهم است و شما باید از آن ها اطلاع داشته باشید تا بتوانید فرزند خود را با مهارت و فعال پرورش دهید. در ادامه شما را با دو مورد از مهم ترین فعالیت های شناختی کودکان در این سن آشنا خواهیم کرد.

فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله مثل بازی خانه من

خانه من یک فعالیت برای کودکان ۲ ساله است که به فرزند شما کمک می کند بتواند از رفتار دیگران بیاموزد و آن ها را در بازی خود به نمایش بگذارد. انجام این امور به تحریک تخیل کودک شما کمک خواهد کرد.

به یاد داشته باشید، فعالیت شناختی خانه من به تقویت زبان و حافظه آن ها نیز کمک خواهد کرد. نحوه انجام بازی به گونه ای است که با انتخاب چند اسباب بازی یا حیوانات عروسکی همراه است و کودک شما با آن ها ارتباط برقرار می کند. همچنین برخی از وسایل دیگر مانند غذا یا اشیاء روزمره نیز در این فعالیت نقش دارند. برای انجام این فعالیت آموزشی لازم است به کودک خود فضای بزرگی برای بازی روی زمین اختصاص دهید و سایر عواملی که موجب حواس پرتی او می شود را از بین ببرید.

می توانید با یکی از عروسک های او این فعالیت آموزشی را آغاز کنید. عروسک او را در نقش عضوی از خانواده در نظر بگیرید و به کودک خود نشان دهید که چگونه عروسک کارهایی را انجام می دهد که اعضای خانه در زندگی واقعی نیز به انجام آن امور می پردازند. فرزندتان را تشویق کنید تا بازی را رهبری کند و به او فرصت تقلید و تصور یکی از اسباب بازی های خود را به عنوان یکی دیگر از اعضای خانواده بدهید. می توانید با پرسیدن سؤالات بیشتر از فرزندتان، او را به مشارکت بیشتر سوق دهید.

کف زدن (دست زدن)

یکی دیگر از فعالیت هایی که می توانید با کودک ۲ ساله خود انجام دهید، کف زدن است. شما به انواع اسباب بازی های رنگی نیاز دارید. سپس آهنگ مورد علاقه فرزندتان را پخش کنید و او را تشویق کنید که همراهش کف بزند. ببینید آیا او می تواند ریتم را پیدا کند یا خیر.

تمام اسباب بازی ها را در روی زمین قرار دهید. با انتخاب یک اسباب بازی رنگی و گفتن “وقتی اسباب بازی آبی را می بینم، یک بار کف می زنم” شروع کنید و پس از برداشتن اسباب بازی حتما یک بار کف بزنید.

سپس اسباب بازی رنگی دیگری را انتخاب کنید و دوباره بگویید: «وقتی اسباب بازی سبز را می بینم، دو بار کف می زنم» و حتما پس از برداشتن اسباب بازی، دو بار کف بزنید. هدف این است که فرزندتان را وادار کنید تعداد دفعاتی را که شما کف می زنید تقلید کند تا به او کمک کنید تا بتواند مهارت های استدلالی خود را شروع کند.

اگر فرزندتان اعداد را متوجه نشود اشکالی ندارد. هدف از انجام این فعالیت آموزشی صرفا تقویت مهارت های استدلالی است، بنابراین فقط بازی کردن با فرزندتان و تلاش برای واداشتن او به تقلید سرگرم کننده است و به فرزندتان کمک می کند، بیشتر دقت کند و یاد بگیرد. فرزند شما با بازی کردن انواع مهارت ها را می آموزد و رشد می کند، بنابراین اگر فرزندتان جنبه های شمارش این فعالیت را نمی فهمد، نا امید نشوید.

فعالیت های آموزشی کودکان 2 سالهفعالیت های فیزیکی برای کودکان ۲ ساله

در این فعالیت ها کودکان شما از لحاظ فیزکی نیز فعال خواهند بود. در ادامه شما را با دو فعالیت فیزیکی اصلی برای کودک ۲ ساله آشنا خواهیم کرد.

فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله مثل بازی نقاشی حلزون

برای بهبود مهارت های حرکتی ظریف کودکتان می توانید فعالیتی به نام کشیدن حلزون انجام دهید. هدف از کشیدن حلزون بهبود هماهنگی دست و چشم کودک و تقویت عضلات او است. شما می توانید با نظارت بر نحوه عملکرد فرزندتان این فعالیت فیزیکی را به یک فرآیند ۳ مرحله ای تبدیل کنید. از فرزندتان بخواهید که روی صندلی بنشیند، سپس یک مداد رنگی و یک برگه کاغذ بردارید.

با کشیدن یک مارپیچ از بیرون به داخل، به کودک خود نشان دهید که چگونه یک صدف حلزون نقاشی کند. اگر فرزندتان سعی می کند کشیدن صدف حلزون را از شما تقلید کند، به رفتار او توجه کنید تا متوجه شوید چقدر با شما هماهنگ است. اگر کودک شما به کمک بیشتری نیاز دارد، می توانید به آرامی دست خود را روی دست فرزندتان بگذارید و به او کمک کنید مداد رنگی را در جهت درست حرکت دهد.

همچنین می توانید رنگ آمیزی نقاشی را به کودک خود بسپارید تا او را در فعالیت نقاشی مشارکت دهید. شما نقاشی خود را تمام کنید تا کودک نیز به دنبال شما نقاشیش را به اتمام برساند. این فعالیت سرگرم کننده ای است که می توانید آن را تا زمانی که کودکتان خسته شود، ادامه دهید. تا زمانی که کودکان در حال طراحی هستند، روی مهارت های حرکتی خود کار می کنند و از این به بعد تقویت خواهند شد.

توپ بازی

برای کمک به رشد بیشتر مهارت های حرکتی کودک، می توانید فعالیت دیگری به نام توپ بازی را برای کودکان ۲ ساله انجام دهید. این بازی می تواند برای بازی در داخل خانه و در خارج خانه سرگرم کننده و مفید باشد. با توجه به مکانی که در آن بازی می کنید، وسایل مورد نیاز شما متفاوت خواهند بود. اگر قصد دارید این بازی را بیرون از منزل انجام دهید، می توانید از گچ یا تشک یوگا برای مشخص کردن جایی که فرزندتان باید بایستد استفاده کنید. اگر می خواهید در داخل خانه بازی کنید، می توانید از برچسب های مشخصی برای تعیین کردن جایی که باید روی زمین بایستند، بهره ببرید.

هنگامی که به کودک خود نشان دادید کجا باید بایستد، به آرامی توپی را به سمت کودک خود پرتاب می کنید تا او بتواند آن را بگیرد. سپس می توانید کمی جلو تر و عقب تر بروید و دوباره توپ را پرتاب کنید. هر بار که توپ را پرتاب می کنید، کمی عقب تر بروید و فاصله بین خود و فرزندتان را افزایش دهید.

اگر فضا برای انجام این کار امن است، به فرزندتان اجازه دهید توپ را به سمت شما پرتاب کند تا شما آن را بگیرید. به عنوان یکی از فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله این کار به کودک شما کمک می کند تا هماهنگی چشمی خوبی با دستان خود ایجاد کند و همچنین تعادل و مهارت های گرفتن و پرتاب را بهبود بخشد.

سخن پایانی

هر بار که کودک شما بازی می کند، در حال یادگیری است. کودکان حجم زیادی از اطلاعات را در ذهن خود ذخیره کرده و در طول زمان بازی آن ها را پردازش می کنند. اگر می خواهید به رشد شناختی و فیزیکی آن ها کمک کنید، می توانید با درگیر کردن فرزندتان در فعالیت هایی که مهارت های خاص را تحریک می کنند، به پردازش اطلاعات از طریق بازی کمک کنید.

اکنون که برخی از فعالیت های آموزشی کودکان ۲ ساله را شناختید برای اختصاص دادن زمان کافی برای بازی با کودکتان برنامه ریزی کنید. از همراهی شما ممنونیم و از شما می خواهیم همراه ما باشید زیرا در آینده مقالات بسیار مفیدی را منتشر خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط