همه ما دوست داریم فرزندی مسئولیت‌پذیر داشته باشیم. فرزندانی که خودشان بتوانند امورات مربوط به کارهای روزمره خود را مدیریت کنند، تکالیفشان را به‌موقع بنویسند، اسباب‌بازی‌هایشان را جمع کنند، اتاق خود را مرتب کنند و سر موقع به رختخواب بروند. شاید تعداد انگشت شماری از کودکان این‌گونه باشند؛ اما به باقی آن‌ها باید بیاموزید که مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند. البته این امر تفاوتی در میان دو جنسیت ندارد؛ اما مسئولیت ‌پذیری دختر بیش از پسران آینده آن‌ها را تضمین می‌کند.

بااین‌وجود هر کس برای تربیت فرزند خود شیوه‌ای دارد؛ اما فراموش نکنید توجه به نکات روان‌شناسی در این زمینه می‌تواند ضامن موفقیت شما باشد. برای این کار ما به شما توصیه می‌کنیم حتماً با مشاوران مجموعه سمف کیدز مشورت کنید و از راهنمایی‌های آن‌ها بهره‌مند شوید.

مسئولیت ‌پذیری دختر
در سنین کمتر باید کنار فرزند خود باشید

۵ نکته مهم که باید بدانید

البته اگر قرار است در آینده شاهد مسئولیت ‌پذیری دختر خود باشید، لازم است از سنین کم با او این کار را تمرین کنید. هرگز یک شبه نمی‌توانید ره صدساله بروید و انتظار داشته باشید همه چیز بر وفق مرادتان باشد. برای این کار این ۵ نکته را در نظر داشته باشید تا موفقیتتان تضمین شود:

واقع‌بین باشید!

آیا شما از یک نوزاد توقع دارید که بتواند کتاب داستان‌هایش را خودش بخواند؟ خیر! پس واقع‌بین باشید و از فرزندتان در زمینه مسئولیت‌پذیری نیز توقعی بیش از سن آن‌ها نداشته باشید. بسته به سنی که فرزند شما دارد، باید از او انتظار داشته باشید که تنها بخشی از امور خود را انجام دهد. این تصوری غلط است که مسئولیت ‌پذیری در دختر بیش از پسران است. کودکان باتوجه‌به درک خود از دنیای اطراف مسئولیت امور خود را بر عهده می‌گیرند.

احترام را فراموش نکنید

اگر می‌خواهید مسئولیت ‌پذیری دختر شما دوچندان شود به یاد داشته باشید که همه کودکان سزاوار احترام هستند. با آن‌ها با احترام و محبت برخورد کرده و همیشه با خود تکرار کنید که او در حال انجام مسئولیت خود است. شاید او مرتکب اشتباهات بزرگی شود؛ اما این دلیل نمی‌شود که با احترام به تلاش او نگاه نکنید. درایت در مسیر یاد دادن مسئولیت‌پذیری، همراه با مراقبت و احترام می‌تواند این گل را در درون او پرورش دهد و به رشد نهایی خود برساند.

مسئولیت ‌پذیری دختر
سنین نوجوانی بیشتر می‌توانند مسئولیت‌پذیر باشند

از اشتباه نترسید

نگران اشتباه کردن فرزندتان نباشید. حتی بهتر است به آن‌ها اجازه دهید با عواقب و پیامدهای طبیعی اشتباهات خود روبه‌رو شوند و از آن درس بگیرند. به‌جای سرزنش کردن به آن‌ها یاد دهید برای اینکه با این پیامدها مواجه نشوند، از چه شیوه‌ای باید کارهای خود را انجام دهند. در عین اینکه در کنار آن‌ها هستید؛ اما نباید مانع از استقلال آن‌ها باشید.

روشن و صریح باشید

وقتی قرار است رفتار جدیدی به دختر خود بیاموزید، لازم است تا روشن و صریح بیان کنید دقیقاً از او چه انتظاری دارید. حتی می‌توانید به او به‌صورت عملی نشان دهید که چه کاری باید انجام و آن را به چه شیوه‌ای انجام دهد. اجازه دهید یک بار تمرین کند و هر بار از روش انجام کارها از او تعریف کنید. سپس اگر به نظرتان مشکلی وجود داشت آن را تصحیح کنید. فراموش نکنید که باید در این راه صبور باشید و اجازه دهید این رفتار ملکه ذهنش شود.

استقلال را به دخترتان هدیه دهید

یکی از نکاتی که باعث افزایش مسئولیت ‌پذیری دختر شما می‌شود این است که به او کمی آزادی و فضا بدهید تا کارها را با شیوه خود انجام دهد. اجازه دهید کمی زمان برای خود داشته باشد، با دوستانش باشد و تنها او را با فاصله نظاره کنید. با این روش باعث می‌شوید دخترتان در آینده و وقتی در شرایط بحرانی قرار گرفت بتواند به‌تنهایی تصمیم بگیرد و به این شیوه عواقب کارهایش را نیز بپذیرد.

مسئولیت ‌پذیری دختر
آن‌ها را تشویق کنید

چند روش کوچک

برای اینکه بتوانید مسئولیت‌پذیری را در دختر خود افزایش دهید، لازم است حتماً از شیوه‌های مختلفی اقدام کنید. دانستن نکات لازم است؛ اما کافی نیست. شما با این شیوه‌ها تضمین می‌کنید که قبول مسئولیت را مانند دانه‌ای در وجود او می‌کارید و با این شیوه‌ها از آن مراقبت می‌کنید تا بزرگ شود:

  •  یک ساعت زنگ‌دار برایش تهیه کنید: تنظیم زمان یکی از گام‌های برای افزایش مسئولیت ‌پذیری دختر شما است. برای موارد متعددی می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. زمانی برای نوشتن مشق‌ها یا تمیز کردن اتاق به او بدهید. او فرصت دارد در این زمان کارهایش را انجام دهد؛ اما برنامه‌ریزی بر عهده خود او است.
  • در ابتدا از پاداش استفاده کنید: از تأثیر تشویق هرگز غافل نشوید. می‌توانید به‌جای خریدن یک هدیه، به آن‌ها اجازه دهید در ازای انجام یکی از کارهایی که مسئولیتش با خود دخترتان است، چند دقیقه فعالیتی را که دوست دارد بیشتر انجام دهد. به‌عنوان‌مثال اگر اتاقش را مرتب کند می‌تواند ده دقیقه بیشتر برنامه مورد علاقه‌اش را ببیند.
  •  از او بخواهید شرح وظایف هرکس را بیان کند: شاید دختر شما تصور کند که شما مسئولیتی ندارید یا کارهایی که انجام می‌دهد مسئولیت شما است. پس با هم به شرح مسئولیت‎‌های خود بپردازید تا متوجه شود شما نیز کارهای خود را انجام می‌دهید و زمانی به استراحت نیاز دارید. به او بگویید: مسئولیت من الان پختن غذا است و مسئولیت تو انجام دادن تکالیفی است که داری.
به‌صورت عملی روش درست را به آن‌ها نشان دهید

کلام پایانی

آموزش مسئولیت‌پذیری به فرزندان تفاوت جنسیتی ندارد؛ بااین‌حال اگر دختر خود را از کودکی برای مسئولیت‌های کوچکی که دارد آماده کنید، در آینده می‌توانید بیشتر شاهد موفقیت آن‌ها باشید. در ضمن فراموش نکنید رفتار با دختران و پسران کمی متفاوت است.

برای افزایش مسئولیت ‌پذیری دختر خود، لازم است در کنارش باشید و به او حس اطمینان بدهید. دختران اغلب از اعتمادبه‌نفس کمتری برخوردار هستند، پس صریح و روشن به او بگویید چه کاری باید انجام دهد و اگر اشتباهی رخ داد آرام در کنار او بایستید و با هم به حل مشکل بپردازید. در صورت نیاز با مشاوران مجموعه سمف کیدز مشورت کنید و راه‌حل مشکلات بزرگ‌تر را از آن‌ها بخواهید.

مسئولیت ‌پذیری دختر در هر سنی که باشد تضمین‌کننده آن است که در آینده می‌تواند زنی نمونه و مادری موفق باشد. بااین‌حال باید نکاتی را در نظر بگیرید و بر اساس آن از دختر خود توقع داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط