معرفی چند بازی برای آموزش مهارت‌های اقتصادی برای کودکان

توسعه هوش اقتصادی در کودکان با رشد آنها از دوران کودکی آغاز می‌شود. شواهد نشان می‌دهد که افزایش دسترسی به برنامه‌های یادگیری اولیه و مراقبت، با کیفیت بالا منجر به مزایای کوتاه‌مدت و بلندمدت برای افراد و جامعه می‌شود. درحالی‌که دلایل زیادی وجود دارد که چرا بچه‌ها باید در مورد اقتصاد بیاموزند، یکی از مهم‌ترین دلایل این است که آن‌ها برای زندگی در این اقتصاد بزرگ می‌شوند؛ بنابراین، آن‌ها باید وضعیت مالی و چشم‌انداز کشور ما را بدانند.

درک اقتصاد پایه بسیار آسان است؛ اگر آن را در دیدگاه درست قرار دهید؛ به عبارت دیگر آن را از دنیای مفاهیم انتزاعی خارج کرده و عینیت بخشید. این امر به‌ویژه اگر می‌خواهید به فرزندان خود اقتصاد آموزش دهید بسیار مهم است. در اینجا ده راه وجود دارد که می‌توانید درک اقتصاد را برای آن‌ها آسان‌تر کنید:

  1. به بچه‌ها کمک هزینه ندهید. در عوض، برای کارهای خانه به آن‌ها پول بدهید.

کلمه «کمک هزینه» فقط یک روش خوب برای توصیف یک سیستم استحقاق است و همه ما می‌دانیم که ذهنیت استحقاق به چه چیزی منجر می‌شود. هرچه زودتر کار را به تولید و پرداخت بدهیم، زودتر به کودکان اصل اقتصادی مبادله نیروی کار در قبال سرمایه را آموزش می‌دهیم.

  1. آن‌ها را به بازار کشاورزان یا بازار کثیف فروشی ببرید و ببینید در آنجا چه اتفاقی می‌افتد.

این فقط موضوع تغییر دیدگاه است. تعامل فروشندگان و خریداران، تفاوت قیمت‌ها از غرفه‌ای به غرفه دیگر در مورد اقلام مشابه، سؤال از کیفیت در مقابل قیمت و … . این بازدید یه کارگاه ساده اقتصادی است که شما می‌توانید از تماشای یک بازار ساده در عمل یاد نکات مهمی یاد بگیرید.

  1. از آن‌ها بخواهید از پدربزرگ و مادربزرگشان بپرسند که در دوران جوانی چه چیزهایی هزینه می‌کردند؟

این بهترین راه برای نشان دادن از دست دادن قدرت خرید در عرضه پول (نتایج تورم) است. اساساً یک تومان در آن زمان بسیار بیشتر از اکنون ارزش داشت؛ اما دولت و سیستم بانکی ما عرضه پول را آن‌قدر افزایش داده است که باعث کاهش ارزش پول شده است. فقط از آن‌ها بپرسید که آیا ترجیح می‌دهند ۵ تومان داشته باشند و امروز به آبنبات فروشی بروند یا ۵ تومان داشته باشند و ۶۰ سال پیش به فروشگاه شیرینی فروشی بروند.

  1. اقتصاد را با بازی آموزش دهید.

یکی از دلایل اصلی که ما برنامه درسی خود را ایجاد کردیم این بود که راهی سرگرم‌کننده برای بچه‌ها برای یادگیری اقتصاد ارائه کنیم. تعدادی از کارشناسان گفته‌اند که این مقدمه‌ای فوق‌العاده برای مفاهیم و اصول کلیدی اقتصادی است و سبب پرورش هوش اقتصادی آن‌ها می‌شود. آموزش کامل RC Sproul, Jr با صدها کلیپ سرگرم‌کننده و جالب از فیلم‌ها و کارتون‌های قدیمی نشان داده شده است. یادگیری اقتصاد با اقتصاد برای همه جالب و لذت‌بخش است.

اگر ما در کودکی این هنر را به فرزندانمان آموزش دهیم در بزرگسالی می‌توانند به‌خوبی از آن بهره بگیرند که قسمتی از آن به هوش هیجانی کودک برمی‌گردد.

یادگیری هوش اقتصادی یا هوش مالی برای تمام بچه‌ها یکی از واجبات است.

هر خانواده شرایط اقتصادی و مالی خاص خود را دارد و در شرایط و زمان‌های متفاوت تصمیم‌های گوناگونی را برای چگونگی هزینه کردن در زندگی می‌گیرد. از طرف دیگر یاددادن مسائل اقتصادی، چگونگی ذخیره کردن پول و داشتن پس‌انداز برای کودک آینده کودکان بسیار مفید و واجب است. اگر ما در کودکی این هنر را به فرزندانمان آموزش دهیم در بزرگسالی می‌توانند به‌خوبی از آن بهره بگیرند که قسمتی از آن به هوش هیجانی کودک برمی‌گردد.

کودکان با یادگیری چگونه پس‌انداز کردن، می‌توانند در شرایط سخت مالی از پس‌اندازهای خود استفاده کنند و در تنگنا قرار نگیرند. از آنجایی که یاددادن مسائل مالی به کودکان ممکن است برای آن‌ها بسیار کسل‌کننده باشد، پس ما نمی‌توانیم مانند کلاس درس مفاهیم پایه و اساسی اقتصادی را به کودکان آموزش بدهیم و باید از طریق بازی خواندن کتاب یا روش‌های دیگر آن‌ها را با مسائل اقتصادی آشنا کنیم.

همان‌طور که می‌دانید هر چه سن کودک پایین‌تر باشد حوصله آن هم کمتر است باید این توجه داشته باشید که برای یاددادن مسائل اقتصادی به کودک خود هرچه می‌توانید بازی را مفرح‌تر پرهیجان‌تر و شادتر برگزار کنید بهتر با این مفاهیم آشنا می‌شود.

در بازی‌هایی که برای افزایش هوش اقتصادی کودک انجام می‌دهیم حتماً باید والدین حضور داشته باشند تا بیشتر به بچه کمک کنند و نتیجه بازی بهتر شود.

در بازی‌هایی که برای افزایش هوش اقتصادی کودک انجام می‌دهیم حتماً باید والدین حضور داشته باشند تا بیشتر به بچه کمک کنند و نتیجه بازی بهتر شود.

سه نوع بازی برای تقویت هوش مالی وجود دارد. اولین بازی بدون هیچ‌گونه ابزار بلکه با حضور فیزیکی والدین و بچه‌ها صورت می‌گیرد در این نوع بازی شما می‌توانید به‌عنوان فروشنده و خریدار با یکدیگر مبلغ پول را رد و بدل کنید در این بازی کودک مفهوم پول، پس‌انداز و چگونه حساب کردن را به‌طور کامل می‌آموزد. البته در این نوع بازی شما باید کودک را با مفاهیم اولیه آشنا کنید تا در روند بازی مشکل بر نخورید.

دوم استفاده از ابزارهای کمک آموزشی است. ما یک بازی به‌عنوان مونوپولی می‌شناسیم که بازی بسیار مناسبی برای کودکان است تا درک کند در کجا باید خریدوفروش کنند یا در چه جایی سرمایه‌گذاری کند تا سود بیشتری به دست آورند. ما می‌توانیم این بازی را با دیگر اعضای خانواده با یکدیگر بازی کنیم .

نوع سوم بازی‌های یارانه‌ای و دیجیتالی است که در کودک می‌تواند خریدوفروش کنند. البته پیشنهاد ما به شما این است که در کودکانی که در سنین بالاتر از سطح قرار دارند نرم‌افزارهای بورس برا نصب کنید چون این نرم‌افزار حالت دمو دارد و کودک می‌تواند در آن‌ها خریدوفروش کنند و یک تجربه عالی در قرار گرفتن در محیط واقعی را داشته باشند البته روش برای بچه‌های در سنین بالاتر مورداستفاده قرار می‌گیرد این را در نظر داشته باشید که کودکان به‌طور مستقیم از والدین خود تأثیر می‌گیرند و هوش مالی کودکان بستگی به هوش مالی خانواده دارد.

ما می‌توانیم با بازی کردن و نشان دادن مفاهیم مالی کودکان را برای حضور در اجتماع آماده کنید اما این تمام قضیه نیست و مزیت بازی نسبت به کلاس درس این‌گونه عنوان می‌شود که بازی یکنواخت و خشک مانند کلاس درس نیست و کودک می‌تواند در آن هوش مالی و اقتصادی را به روش شیواتر فرا بگیرد.

این را در نظر داشته باشید که هر چه انتقال مفاهیم به‌صورت نامحسوس‌تر انجام شود تأثیرگذاری و ماندگاران آن در ذهن کودک بیشتر است.علاوه بر بازی کردن قرار دادن کودک در محیط خریدوفروش وسایل هم بسیار می‌تواند او را با مفاهیم پایه آشنا کند یکی از کشورها بازارچه‌های تشکیل می‌شود و در آن کودکان از ابزارهایی که خود تهیه کردن را می‌فروشند و به‌صورت واقعی و عملی با مفهوم خرید کردن خرج کردن پس‌انداز کردن و مبادله کردن آشنا می‌شود.

در بازی‌هایی که برای افزایش هوش اقتصادی کودک انجام می‌دهیم حتماً باید والدین حضور داشته باشند تا بیشتر به بچه کمک کنند و نتیجه بازی بهتر شود.

سخن پایانی

تقویت هوش اقتصادی برای بسیار حائز اهمیت است از آن جایی که امکان آموزش این مهارت به کودکان با بازی است پس باید مهارت انجام این کار را به‌خوبی فرابگیرید تا به جای اثرات مفید، اثرات مخربی برای کودکانتان نداشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط