معرفی چند کتاب مفید برای تربیت کودکان

اهمیت آموزش در تربیت سالم کودکان

انجام هر کاری اصول و روش­های خود را دارد. تربیت فرزند و آموزش مهارت­های زندگی به کودکان نیز جزو همین کارها است. برای انجام اصولی، دقیق و درست یک کار لازم است تا آموزش­های لازم برای انجام آن صورت گیرد. به عنوان مثال یک پدر یا یک مادر و یا حتی کسی که داعیه کار تربیتی و پرورشی را دارد حتما باید آموزش دیده باشد تا بتواند به صورت کاملا اصولی و استاندارد در تربیت فرزند خود عمل کند.

آموزش در تربیت سالم کودکان بسیار موثر و مفید است زیرا خیلی از مسائل و مولفه­های تاثیرگذار در تربیت کودک را معلمان تربیت بلد و کارشناسان تربیتی و همچنین رفتار شناس­ها می­دانند. برای همین لازم است تا به سراغ آن­ها رفته و بسیاری از موارد را یاد بگیریم.

کتاب بهترین دوست همه انسان­ها و بهترین آموزنده ما است. در یک کتاب؛ نویسنده تجربیات ذهنی و عملی سال­ها زندگی خود را در اختیار ما قرار می­دهد پس اگر برای یادگرفتن موضوعی مشخص نیاز به آموزش داریم، می­توانیم بر روی کتاب و مطالعه آن حساب باز کنیم. در بحث تربیت فرزند و آموزش مهارت­های زندگی کتاب­های مفید و موثری منتشر شده است که در این مقاله قصد داریم چند کتاب تربیتی مفید در عرصه تربیت فرزند را به شما عزیزان معرفی کنیم.

معرفی کتاب تربیتی “شادترین کودک محله”

ممکن است به عنوان یک پدر و یا یک مادر ساعت­ها و مدت­ها پای صحبت­های یک روانشناس تربیتی نشسته باشید اما نتیجه­ای در تربیت فرزند خود حاصل نکرده باشید و باز هم در برخورد با کودک خود احساس سردرگمی کنید؟ آیا تا به حال شده احساس کنید گیج شده‌اید و با خود بگویید کاش یک نفر به من بگوید که باید با این بچه‌ام چگونه رفتار کنم؟ آیا با همۀ دانسته‌هایتان وقتی بچه‌تان شروع به گریه می‌کند، یا پایش را به زمین می‌کوبد، نمی‌دانید واقعاً باید با او چه کار کنید؟

اگر این چنین است و چنین  حس­هایی را  در تربیت فرزند خود تجربه کرده­اید، کتاب شادترین کودک محله همان کتاب خوب در زمینۀ تربیت فرزند است که شما به عنوان والدین به آن نیاز دارید. این کتاب همان چیزی را به شما می‌دهد که می‌خواهید؛ یعنی راهکار و دستورالعمل‌های سریع و عملی که اجرایشان راحت باشد. به همین خاطر می‌توان گفت از بهترین کتابها برای تربیت کودک به حساب می‌آید.

نشر پنجره این کتاب را به چاپ رسانده و مخصوص کودکان نوپا- ۹ ماهه تا ۴ ساله- است. همان طور که خودتان می‌دانید کودک در این سن مدام در حال تغییر است و لج‌بازی‌های خاص خودش را دارد. اگر قصد دارید تا در این برهه زمانی حساس در تربیت فرزند خود سربلند بیرون بیایید، مطالعه این کتاب تربیتی مفید را به شما پیشنهاد می­کنیم.

این کتاب خوب تربیت کودک ، هنرمندانه رفتار کردن را به شما می‌‌آموزد؛ و به شما کمک می‌کند پیشگیری قبل از وقوع حادثه کنید! اگر آموزه‌های این کتاب را در موقعیت‌های مختلف به کار ببندید، دیگر کار به جایی نمی‌رسد که کودکتان از کوره در برود و نتوانید جلویش را بگیرید.

معرفی کتاب تربیتی شادترین کودک محله

معرفی کتاب تربیتی به بچه‌­ها گفتن، از بچه‌­ها شنیدن

برخی از والدین بر این باورند که بچه بزرگ کردن سخت‌ترین کار دنیا بعد از کار معدن است! کلاس‌های زیادی با عنوان «چگونه والدین بهتری باشیم؟» هستند که در آن کلیات زیادی آموزش می‌دهند. اما گاهی وقتی برخی از آن آموزه‌ها را در مقابل کودک خود پیاده می‌کنید، می‌بینید که نه تنها تأثیر نداشت که حتی شرایط را بدتر هم کرد. اگر به دنبال کتاب‌های خوب برای تربیت کودک هستید که راهکارهای عملی ارائه نمایند، «به بچه‌ها گفتن و از بچه‌ها شنیدن» گزینه‌های بسیار خوبی هستند.

این مجموعه از بهترین کتابها برای تربیت کودک ویژگی‌های مثبت فراوان دارد:

بد نیست بدانید نویسندگان این کتاب هم والدینی بودند که خود کلاس‌های «چگونه والدین بهتری باشیم؟» شرکت کرده‌اند، آموزش‌ها را پیاده نموده‌اند، سپس گزارشات تحقیقات تجربی و عملی خود را به صورت کتاب درآورده‌اند. این کتاب نگاه بالا به پایین ندارد. بلکه به والدین یاد می‌دهد از دریچۀ نگاه بچه‌ها به اتفاقات نگاه کنند و در پسِ رفتارهایشان نشانه‌ها و علت آن‌ها را بیابند.

در این کتاب خبری از دستور دادن و بکن نکن نیست، بلکه دستورالعمل‌هایی ارائه می‌کند تا شرایطی ایجاد شود که خود بچه‌ها به نتیجه‌ای که باید برسند. آدل فابر و الین مازلیش در این مجموعه کتاب خوب برای تربیت فرزند، دو جلد اول را به بچه‌ها اختصاص داده‌اند:

موضوع جلد اول: چگونه با کودکان سخن بگوییم و چگونه به سخنان آن‌ها گوش فرا دهیم. موضوع جلد دوم: در خانه و مدرسه با کودکان چگونه سخن بگوییم تا بیاموزند. البته این مجموعه جلد سومی هم دارد که برای نوجوانان نوشته شده است.

معرفی کتاب تربیتی به بچه ها گفتن، از بچه ها شنیدن

معرفی کتاب تربیتی کلیدهای پرورش هوش اخلاقی در کودکان و نوجوانان

نمی‌دونم این بچه به کی رفته؟! «نمی‌دونم کجای کارم اشتباه بوده که این بچه این کارها رو می‌کنه و این رفتارها ازش سر می‌زنه؟!» «اصلاً نمی‌فهمم چطور ممکنه بچه‌ام این قدر بی‌احساس و بی‌وجدان شده باشه.»

اگر این جملات و موارد مشابه آن برای شما آشناست؛ یا اگر نمی‌خواهید روزی در ذهن خود سنگینی این‌ جملات را حمل کنید، با ما همراه باشید. به خاطر داشته باشید: «هر بذری که در کودکی در وجود فرزندتان بکارید، همان را در بزرگسالی درو خواهید کرد». باید این واقعیت را پذیرفت که هر آنچه از بچه‌های ما سرمی‌زند، همان چیزهایی است که ما در آن‌ها نهادینه کرده‌ایم. شاید پذیرش این موضوع که رفتارهای نادرست بچه‌ها ریشه در تربیت ما دارد، برای بسیاری از والدین سخت باشد؛ اما واقعیت دارد!

به عقیدۀ دکتر میشل بُربا، نویسندۀ کتاب، اکثر بچه‌ها در زمان به‌ دنیا آمدنشان این فضیلت‌ها را در درون خود دارند. تنها کاری که والدین گرامی باید انجام بدهند این است که یاد بگیرند چگونه آن‌ها را پرورش دهند تا ظهور و بروز کنند. باید پذیرفت که والدین اولین الگوهای بچه‌ها هستند و آن‌ها از رفتار بزرگترها الگوبرداری می‌کنند. متأسفانه گاهی شاهد هستیم که این فضیلت‌ها این روزها در میان برخی از والدین گم شده است. درحالی‌که نسل‌هایی بوده‌اند که این آموزه‌ها را سینه به سینه منتقل می‌کردند؛ ولی والدین امروز نیاز دارند یاد بگیرند و یاد بدهند.

معرفی کتاب تربیتی کلیدهای پرورش هوش اخلاقی در کودکان و نوجوانان

معرفی کتاب تربیتی کودک، خانواده، انسان

بار دیگر دو مادر- آدل فابر و الین مازلیش- دست به نوشتن تجربیات خود زده‌اند. تجربیاتی که از پنج سال شرکت در کلاس‌های تربیت کودک دکتر هایم جینات به دست آورده‌اند. اگر بر این باورید که با به دنیا آوردن فرزندتان در برابر تربیت او نیز مسئول هستید، کتاب کودک، خانواده و انسان را به شما پیشنهاد می‌دهیم. بی‌شک شما در این کتاب با پوست و گوشت خود لمس می‌کنید که تربیت کودک کار ساده‌ای که بسیاری از والدین تصور می‌کنند، نیست.

کار با تولد فرزند تازه شروع می‌شود، باید فرزند خود را به خوبی تربیت کنید تا آن بتواند به مقاوم والای انسانیت خود برسد. و قطعاً در این مسیر به کمک افراد متخصص نیازمندید، نویسندگان این کتاب این کار را کرده‌اند و با پیاده کردن نظرهای مشاورین به شما از تجربیات خود می‌گویند.

امیدواریم که معرفی این چند کتاب تربیتی، شما را در تربیت فرزند و همچنین اموزش صحیح مهارت­های زندگی به فرزندتان کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط