مهارت‌های زندگی کودکان

آموزش مهارت‌های زندگی کودکان با بازی کودکانه در خانه

آموزش مهارت‌های زندگی کودکان با بازی کودکانه در خانه می­تواند انجام شود. اگر بخواهیم رویکرد تربیتی داشته باشیم باید بگوییم که تربیت عبارت است از انتخاب رفتار و گفتار مناسب، ایجاد شرایط و عوامل لازم و کمک به شخص مورد تربیت، تا بتواند استعدادهای نهفته‌اش را شکوفا سازد و به‌سمت کمال مطلوب، حرکت کند. حال اگر بخواهیم در عرصه روانشناسی کودک، مهارت کودک را افزایش دهیم به مهارتی از جانب والدین یا مربی پرورشی نیاز است که با مولفه­های تربیتی آشنا باشد و بتواند، آن­ها را به کودکان منتقل کند.

مهارت­­‌های زندگی؛ مجموعه­ای از توانایی­های انسان در زمینه مدیریت و اداره زندگی هستند که در صورت وجود، زندگی را برای انسان راحت­تر و مطلوب­تر خواهد کرد. با پیشرفت علوم تربیتی و اهمیت پیداکردن مفهوم زندگی در میان انسان­ها در جامعه امروز، نیاز است تا اولا مفهوم مهارت­های زندگی را به خوبی بشناسیم و سپس بیان کنیم که اگر بخواهیم مهارت­های زندگی را از کودکی به کودکان بیاموزیم، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

یکی از روش­های انتقال و آموزش مهارت­های زندگی از کودکی، استفاده از بازی­های خلاقانه و هوشمندانه­ای است که بتواند آن مفاهیم و تعالیم مدنظر را به ذهن و قلب مخاطب بنشاند و باعث پیشرفت و تعالی کودکان شود.

مهارت‌های زندگی کودکان

۵ مهارت­ از مهارت­های زندگی شامل چه توانایی­هایی است؟

همانطور که گفتیم مهارت­های زندگی شامل یک سری از پارامترهای مشخصی هستند که بعضی سازمان­های بین المللی و متخصص در عرصه زندگی و رشد و تربیت ارائه می­دهند که دانستن آن­ها در این مقاله نیاز است. ما درباره مهارت کودک بحث می­کنیم و در بحث روانشناسی کودک باید مطال خود را بیان کنیم.

یکی از مهارت­‌هایی که در مهارت کودک و مهارت زندگی انسان بیان می­شود؛ مهارت تصمی‌م­گیری و حل مسئله است. اگر پدر و مادرها یا مربیان تربیتی و پرورشی بتوانند، روانشناسی کودک را بشناسند و مهارت کودک را در عرصه تصمیم­گیری و حل مسئله بالا ببرند، کمک بسیار مهم و تاثیری گذاری در زندگی آن کودک کرده­اند. یکی دیگر از مولفه­هایی که بابت مهارت­های زندگی از آن یاد می­شود، تفکر خلاقانه و تفکر نقادانه است. روانشناسی کودک باید بتواند از روش­هایی که بکار می­برد، خلاقیت را به ذهن کودک منتقل کند و به کودک آموزش دهد که چگونه ذهن خلاق خود را فعال کند؟

یکی دیگر از این مهارت­ها؛ مهارت ارتباطی و مدیریت روابط است که در کودک می­تواند با کنترل روابط و آموزش­های موثر در ارتباط با پدر و مادر آن را آغاز کرد. اگر بخواهیم دیگر مهارت­های زندگی را نام ببریم می­توانیم به مولفه­ای چون خودآگاهی و همدلی و مدیریت احساسات و هیجانات اشاره کنیم. ما مهارت­هایی که یک فرد می­تواند از کودکی آن­ها را دریابد و آموزش ببیند را بیان کردیم. نکته حائز اهمیت آن است که این مهارت­ها زا کودگی چگونه به فرد منتقل شوند؟ برای پیداکردن پاسخ در ادامه متن همراه ما باشید.

بازی کودکانه در خانه و آموزش مهارت‌های زندگی کودکان

اسباب بازی، پدیده­ای مهم و حائز اهمیت برای هر کودک محسوب می­شود. برخی از اسباب بازی ها بهترین وسیله برای تربیت درست و اصولی  کودکان در قالب بازی و سرگرمی هستند. خرید اسباب بازی های این چنینی معمولا فرصت های تربیتی و آموزشی مناسبی را در اختیار بزرگترها قرار می دهند. به گونه ای که با کمک آنها می توان به تربیت صحیح و اصولی کودکان پرداخت. حال یا این اسباب بازی­ها را خریداری می­کنیم یا با خلاقیت خود در زمین پرورش و تربیت کودک، بازی­هایی را با وسایل موجود طراحی می­کنیم.

بازی­ها به نوعی مهم­ترین و تاثیرگذار ترین کارهایی هستند که کودکان در کودکی خود انجام می­دهند. مهارت کودک با بازی کودکانه در خانه قادر به افزایش است و روانشناسی کودک پارامترها و عناصر کافی را برای طراجی بازی­های مناسب در تئوری­های خود ذکر کرده و ارائه داده است.

بازی­های کودکانه باید بتوانند مهارت کودک را در زمینه ارتباط­گیری با دیگران، تفکر خلاقانه و نقادانه، حل مسئله و همچنین تصمیم­گیری بالا ببرند. به نظر شما این بازی­ها چگونه باید باشند؟ آیا شما در ذهن خود بازی مناسبی دارید که مهارت زندگی کودک را بال ببرد؟

معرفی بازی­های کودکانه مفید در خانه برای انتقال وآموزش مهارت­های زندگی

یکی از بازی­های موثر برای کودک و افزایش مهارت کودک؛ خمیربازی و گل بازی است. تقریبا هیچ کودکی پیدا نمی‌شود که از انجام این بازی‌ها لذت نبرد. اغلب کودکان علاقه دارند که با دست‌شان ماده‌ی نرم و قابل‌انعطافی مانند خمیر یا گِل را لمس کنند و با آن شکل‌های مختلفی بسازند. خمیر یا گل‌بازی تأثیر چشمگیری در تقویت خلاقیت کودک دارد. زیرا آن کودک قادر است تا با خمیر و گل موجود در دستان خود هر سازه­ای را بنا کند.

به عنوان مثال یکی دیگر از بازی­های مفید و موثر، بازی با کلمات است. اگر یادتان باشد یکی از مهارت­های مهم زندگی، توانایی ارتباط­گیری بود که کودک با بازی کلمات می­تواند مهارت سیستم زبانی خود را تقویت کند و ارتباط­گیری را از مهم­ترین عنصر آن یعنی کلمه بیاموزد.

یکی دیگر از بازی­هایی که خلاقیت کودک را بالا می­برد؛ بازی نقطه و خط است. کافی‌ست چندین نقطه با فاصله‌ی نه‌چندان زیاد، روی یک کاغذ بکشید. بازیکنان این بازی باید حداقل دو نفر باشند و در هر نوبت، فرد باید با یک خط دو نقطه را به هم وصل کند که با وصل کردن نقطه‌ها مربعی تشکیل می‌شود. برنده کسی‌ است که مربع‌های زیادی کشیده باشد. این بازی که از قدیم تا به امروز رواج داشته، موجب افزایش تمرکز و توجه در کودکان و نیز یادگیری رعایت نوبت در آنها می‌شود که از این طریق می‌توانند تکانه‌های آنی خود را کنترل کنند. و در زمینه کنترل هیجانات نیز از این بازی کمک بگیرند.

اگر بخواهیم یک بازی دیگر در راستای تقویت حافظه و تمرکز کودک ارائه دهیم، می­توانیم بازی نبین و بده را معرفی کنیم.  تعدادی مهره‌‌ی بزرگ و کوچک را درون کیسه‌ای بریزید و از فرزندتان بخواهید مواردی را که درخواست ‌می‌کنید، به شما بدهد. مثلا: «۳ مهره‌ی بزرگ یا ۶ مهره‌ی کوچک بده.» حتی می‌توانید با استفاده از آجیل یا میوه هم این بازی را انجام دهید. مثلا از کودک بخواهید به شما پنج فندق، هشت بادام و سه پسته یا سه آلو، یک خیار و دو هویج بدهد. هدف از این بازی، تقویت حس لامسه، افزایش واژگان درکی (رنگ، سایز، اشکال هندسی و…)، افزایش دقت شنیداری و افزایش حافظه‌ی شنیداری است.

آموزش مهارت زندگی به کودکان با بازی‌های کودکانه در خانه

آموزش ۵ مهارت زندگی به کودکان با بازی

آموزش مهارت­های زندگی کودکان با بازی کودکانه در خانه می­تواند انجام شود. اسباب بازی، پدیده­ای مهم و حائز اهمیت برای هر کودک محسوب می­شود و همچنین برخی از اسباب بازی­ها بهترین وسیله برای تربیت درست و اصولی کودکان در قالب بازی و سرگرمی هستند. بازی­ها به نوعی مهم­ترین و تاثیرگذار ترین کارهایی هستند که کودکان در کودکی خود انجام می­دهند. مهارت کودک با بازی کودکانه در خانه قادر به افزایش است و روانشناسی کودک پارامترها و عناصر کافی را برای طراجی بازی­های مناسب در تئوری­های خود ذکر کرده و ارائه داده است.

نکته­ای که در انتها بیان آن مهم است این نکته است که باید توجه کنیم که این بازی­های طراحی شده بتوانند ۵ مهارت اصلی که به عنوان مهارت­های زندگی بیان کردیم را افزایش دهند و تقویت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط