نقد و بررسی کتاب کودک

کودکان از مهم‌ترین پایه‌های جامعه امروزی هستند که وجودشان برای آینده ملت ضروری است. شاید به یک کودک تنها به چشم یک بچه بازیگوش که فقط بلد است بازی کند و بخورد و بخوابد نگاه کنید و حتی چنین تصور کنید که اگر کودکان نبودند، جهان هستی به یک مکان آرام‌تر و عاری از آلودگی تبدیل می‌شد!.. احتمالا در وهله نخست تفکر، همه سرها را به نشانه مثبت تکان می‌دهید و می‌گویید که آری دقیقا همینطور است و این کودکان هستند که مسبب آلودگی صوتی و فکری جهانی می‌شوند.

همچنین کودکان سبب افزوده شدن دغدغه‌های انسان‌ها می‌شوند و به مشغله آن‌ها می‌افزایند. اما این‌ دست از تصورات محدود به فکر کوتاه مدت انسان است. کودکان یعنی بزرگان آینده و بزرگان آینده یعنی کارآفرینان، پزشکان، مهندسان، معماران، دانشمندان‌، روانشناسان، نویسندگان و … آینده جامعه کنونی. به صورت کلی اگر بخواهید درست فکر کنید دغدغه‌های امروز پدر و مادر به سبب آرامش فردایشان است تا یک انسان بالغ و فعال را تحویل جامعه دهند و به رشد کشور خود کمک کنند و تربیت کنندگان خوبی باشند.

از این رو، کودکان بخش مهمی از جامعه ما را به خود اختصاص داده‌اند و تربیت آن‌ها بسیار با ارزش و مهم تلقی می‌شود. یکی از خاصیت‌های تربیت کنندگان آموزش به وسیله کتاب است؛ کتاب کودک می‌تواند در آینده انسان‌های کاملی را بیافریند که فکر بزرگی دارند و کارهای بزرگی از دستشان ساخته است.

مزایای کتاب کودک

پیش از این از کتاب کودک به عنوان یک راه حل برای تربیت درست فرزندان یاد شد که می‌تواند بسیار ثمربخش و مفید باشد. اما جدا از مفید بودن کتاب کودک برای آینده جامعه سوال پیش می‌آید که چه خاصیتی برای سیر تکامل خود کودک دارد و چه کمکی برای والدین به حساب می‌آید.

نحوه صحبت کردن

صحبت کردن و برقراری ارتباط با دیگران از مهم‌ترین ویژگی‌های یک انسان دانا و موفق است. خواندن کتاب کودک در سنین پایین سبب می‌شود که کودک بتواند جملات پیچیده‌‌تری را با دایره لغات بیشتری سازنده باشد و درست صحبت کند. صحبت کردن یعنی نشان دادن جلوه درونی انسان و به نمایش گذاشتن میزان درک و شعور یک انسان کامل. فردی که بتواند درست و به موقع صحبت کند در جریان فعالیت‌های خود بسیار موفق و سربلند خواهد بود و درست صحبت کردن نیز مشخصه‌ای است که در خواندن کتاب خلاصه می‌شود. اگر می‌خواهید به عنوان والدین فرزندی توانا و آگاه را تحویل جامعه بدهید، خواندن کتاب کودک برای او و آموزش به او را از یاد نبرید.

معرفی کتاب کودک

کتاب‌های بسیاری هستند که می‌توانند یک نوع هدایتگر برای فرزند شما باشند اما حقیقت امر این است که شما باید به سلیقه فرزند خود و طبع اطلاعاتی او توجه کنید؛ به عنوان مثال اگر فرزندتان از مطالب علنی بیزار است و مطالب ادبی را می‌پسندد، سعی نکنید با خودخواهی علم را جایگزین علاقه او کنید؛ شما باید از علاقه کودک خود برای انتخاب کتاب مناسب استفاده کنید. به طور مثال اگر کودک شما به ورزش علاقمند است، شما می‌توانید با استفاده از علم ورزش نکاتی از علم پزشکی و فنوتیپ بدن انسان را برای فرزندتان بیان کنید که در قالب داستان‌های ساده و کوتاه نوشته شده است.

کتاب پروانه تو را می‌شناسم

قو و پروانه دو شخصیت بسیار پر معنای کتاب پروانه تو را می‌شناسم هستند که به وسیله تغییرات و چرخش ظاهر خود از زشتی به زیبایی مفهوم تغییر و زمان را به اطلاع کودکان می‌رسانند.

کتاب پروانه تو را می‌شناسم

کتاب سه بچه خوک بازیگوش

نظم، انظباط و تربیت مسائلی هستند که در عین بازیگوشی و هیجان به آن‌ها پرداخته می‌شود. نظم و ترتیب از عوامل ضروری زندگی کودکان هستند که معمولا والدین روی آن حساس هستند و کودکان از رعایت آن امتناع می‌کنند. بنابراین خواندن کتاب سه بچه خوک بازیگوش می‌تواند کمکی برای والدین باشد.

کتاب سه بچه خوک بازیگوش

کتاب چراغ قوه

چراغ قوه مناسب کودکان سه تا شش سال است که از تجربه و کشف‌های جدید صحبت می‌کند و از دنیای ناشناخته‌ای می‌گوید که زیبایی تاریکی را به گونه‌ای نشان می‌دهد که روشنایی در پس تیرگی را نمایان می‌کند. کتاب چراغ قوه ساده است و در عین سادگی مفهوم سختی را می‌رساند.

کتاب چراغ قوه

کتاب‌های بسیاری برای کودکان متناسب هستند که به شرح زیر می‌باشند:

بخوان، بچرخان، ببین / کدو قلقله زن / شیرشاه / والک و رویای سفر / سگ سیاه / اذیتم نکن / فیل ماکارون / کلاه شادی / یوگای قورباغه‌ای / کارل و معنای زندگی / بغل / درخت دستکشی / فرهنگ تصویری مشاغل / مهمانی هیولاهای دندان/ باشگاه کتاب‌ خوانی نانی / ما خیلی دوستت داریم، داگلی بغلی / شهربازی پر ماجرا / لمس خوب لمس بد / نرو دیگه! / دیدی پرواز کردم / درخت آرزو / من هنری فنچ هستم / ماری ادلند، دخترک دانشمند / ویلف ترسوی بزرگ، سلطان جنگل می‌شود / این کتاب پر از اشتباه است / هندسه عصر حجری _ خط / یولانته در جستجوی کریسولا / گربه‌ای که تقلید می‌کرد / اولین روز مدرسه و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط