کودک دوزبانه

پرورش کودکان دوزبانه: چگونگی و مزایای آن

تا حالا در مورد مزایای یادگیری بیش از یک زبان شنیده‌اید و دوست دارید در مورد این موضوع بیشتر بدانید؟ ما در این مطلب تصمیم داریم در مورد مزیت‌های تربیت کودکان دوزبانه و نکاتی برای رسیدن به این هدف صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.

مزایای تربیت کودک دوزبانه

وقتی کودکان از سن کم با دو زبان در تماس باشند می‌توانند کارکردهای اجرایی خود را بهتر کنند. این مساله به ما کمک می‌کند تا به منبع اطلاعات مختلف به طور همزمان توجه کنیم، تصمیم‌گیری کنیم، احساسات و انگیزه‌های خود را کنترل کنیم و کمتر دچار حواس‌پرتی شویم. علاوه بر این، کودکان دوزبانه بیشتر از حافظه‌ی کاری خود استفاده کرده و آن را گسترش می‌دهند. حافظه‌ی کاری وظیفه‌ی حفظ، پردازش و به روزرسانی اطلاعاتی را بر عهده دارد که در دوره‌های زمانی کوتاه در حافظه ذخیره می‌کنیم و برای حل مشکلات بسیار حیاتی است.

در سطح شناختی، با تشویق کودک خود به یادگیری بیش از یک زبان، توانایی او برای تمایز بین صداهای زبان‌ها را تقویت می‌کنید. به این ترتیب زمانی که کسی از اطرافیانشان از زبان خاصی استفاده کند آن را تشخیص می‌دهند و حتی به حرکاتی که افراد حین ارتباط برقرار کردن انجام می‌دهند نیز علاقه‌مند می‌شوند. از طرف دیگر، کودکان دوزبانه دایره لغات گسترده‌تری دارند و می‌توانند مهارت‌های مرتبط با سواد خود را بهبود ببخشند، مهارت‌های حل مشکلات را تقویت کنند و گوش دادن و تعامل برقرار کردن با دیگران را یاد بگیرند.

به هر حال کودکان با یکدیگر متفاوت هستند و یادگیری آنها نیز متفاوت است. بنابراین در بخش بعدی نکاتی را بیان می‌کنیم که به کودک کمک می‌کند دوزبانه شود. به خاطر داشته باشید که دوزبانگی نیز مانند هر مهارت یا استعداد دیگر نیاز به تمرین مداوم دارد. اما خبر خوب این است که با انجام فعالیت‌های زیر نه تنها به رشد کودک خود کمک می‌کنید بلکه فرصتی خواهد بود تا زمان باکیفیتی را با او سپری کنید.

نکاتی برای پرورش و تربیت کودک دوزبانه

مطالعه برای کودکان بسیار مفید است و به آنها کمک می‌کند تا مهارت‌های زبانی خود را گسترش داده و دایره‌ی واژگان خود را بیشتر کنند. بنابراین می‌توانید با کودک خود کتاب‌هایی به دو زبان مورد نظر، مطالعه کنید. به علاوه موسیقی می‌تواند یک همکار خوب برای گنجاندن زبان دوم در روال عادی زندگی کودک شما باشد. با گوش دادن مداوم به آهنگ‌ها در سن ۱۲ تا ۲۴ ماهگی، به آنها کمک می‌کنید کلمات جدیدی بیاموزند، با صداها آشنا شوند و در طول زمان معنای اصطلاحات را یاد بگیرند.

ایده‌ی دیگری که می‌توانید برای تشویق کودک خود به دوزبانه شدن به کار بگیرید، تماشای برنامه‌ها و فیلم‌های آموزشی مخصوص کودکان به هر دو زبان است. از برنامه‌ها و فیلم‌هایی استفاده کنید که در مورد اعداد، حروف، رنگ‌ها و موضوعات ساده‌ی دیگر صحبت می‌کنند.

وقتی کودک شما کمی بزرگتر شد می‌توانید گزینه‌ی ثبت نام او در یک کلاس آموزشی را نیز در نظر بگیرید؛ برای مثال می‌توانید آنها را در آموزشگاه‌های زبان یا مهدهای دوزبانه ثبت نام کنید. در نهایت اینکه توصیه می‌کنیم از همان لحظه‌ی تولد کودک خود را با دو زبان آشنا کنید و با ایده‌هایی که ذکر کردیم به آنها فرصت‌های زیادی برای گوش دادن و تمرین هر دو زبان بدهید.

حالا که می‌دانید چطور کودکی دوزبانه بزرگ کنید و این کار چه فوایدی می‌تواند داشته باشد در ادامه در مورد برخی از باورها در مورد آموزش بیش از یک زبان به کودک صحبت خواهیم کرد. به این ترتیب با اطمینان بیشتری در این فرایند پیش خواهید رفت.

باور‌هایی در مورد پرورش کودک دوزبانه

حتما شنیده‌اید که می‌گویند یاد دادن بیش از یک زبان به کودک ممکن است آنها را گیج کند یا رشد زبانی او را به تاخیر بیاندازد. با این حال باید بدانید این مساله درست نیست! درواقع، صرف نظر از اینکه کودکان به یک، دو یا چند زبان صحبت می‌کنند، آنها معمولا در یک بازه‌ی زمانی مشابه به نقطه‌ی عطف رشد زبانی می‌رسند.

یکی دیگر از تفکرات رایج این است که تنها کودکانی که از سنین پایین شروع به یادگیری زبان می‌کنند قادر به برقراری ارتباط بهینه و صحبت کردن روان در آن زبان هستند. مهم است که تاکید کنیم، اگرچه سنین کودکی به خاطر رشد شناختی سریع‌تر، زمان ایده‌آلی برای یادگیری زبان‌های جدید است اما آنها می‌توانند وقتی بزرگتر شدند و یا حتی به عنوان یک بزرگسال زبان دیگری را نیز بیاموزند.

همچنین ممکن است شنیده باشید اگر کودک به طور مشابه، طبیعی یا ناخودآگاه با هر دو زبان در ارتباط نباشد نمی‌تواند دوزبانه شود. این هم باور دیگری است که نباید به آن توجه کنید. طبیعی است که یک زبان معمولا زبان غالب برای کودک باشد و حتی این موضوع نیز بسته به سطح استفاده‌ای که از هر زبان می‌شود، می‌تواند تغییر کند. تا زمانی که کودک از هر دو زبان استفاده می‌کند و آنها را تمرین می‌کند، مهارت‌های ارتباطی خود را در هر دو زبان حفظ خواهد کرد.

به طور خلاصه، تریبت کودکان دوزبانه می‌تواند بسیار مفید باشد زیرا کارکردهای اجرایی و رشد شناختی کودک را بهبود بخشیده و تقویت می‌کند. بنابراین ایده‌آل این است که به طور مداوم سعی کنید کودک خود را از طریق کتاب، موسیقی و سایر فعالیت‌ها در معرض دو زبان قرار دهید.

نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که درحالی که کودک شما در حال یادگیری است ممکن است قواعد دستور زبان هر دو زبان را با یکدیگر مخلوط کند. این کاملا طبیعی است. البته سعی کنید وقتی با آنها صحبت می‌کنید به طور آگاهانه قواعد را ترکیب نکنید. بعلاوه کودک ممکن است از هر دو زبان در یک جمله استفاده کند یا زمانی که شروع به تعامل با یک زبان جدید می‌کند، زیاد صحبت نکند. همه‌ی اینها بخشی از فرآیند دوزبانگی است و جای نگرانی وجود ندارد. مهمترین چیز این است که شما کودک خود را در حین یادگیری همراهی کنید و او را تشویق به یادگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط