با اجرای این 10 روش ساده تربیت فرزند، آینده فرزندانتان را تضمین کنید

با اجرای این ۱۰ روش ساده تربیت فرزند، آینده فرزندانتان را تضمین کنید

همه ما دوست داریم با اجرای روشهای تربیت فرزند، فرزندان موفقی تحویل جامعه دهیم. موفقیت برای هر فردی معنی متفاوتی دارد. موفقیت یعنی کسب نتایج مثبت که به عوامل مختلفی وابسته است. تحقیقات نشان می‌دهد دوران کودکی افراد موفق چندین ویژگی مشترک دارد.

پس از بررسی‌های علمی به فهرستی رسیدیم که والدین می‌توانند با اجرای آنها شرایط مطلوبی را برای تربیت و رشد فرزندان خود فراهم کنند. این موارد از بازی، قصه و داستان کودک گرفته تا مشاوره شخصیت شناسی، همگی می‌توانند در آینده کودک شدیدا تاثیرگذار باشند. در ادامه با ما همراه باشید.

با اجرای این 10 روش ساده تربیت فرزند، آینده فرزندانتان را تضمین کنید

  • والدیت صمیمی، پاسخگو و پذیرا همیشه موثر هستند

رابطه، راز یک زندگی شاد و موفق است. تجربه دوران کودکی که در آن فرزند احساس پذیرفته شدن داشته باشد و در این شرایط پرورش یابد، یکی از بهترین و موثرترین گزینه‌های پیش‌بینی‌کننده موفقیت، رفاه و رضایت از زندگی او در بزرگسالی است. تئوری دلبستگی در روانشناسی کودکان این امر را تائید می‌کند. کودکی که دلبستگی داشته باشد احساس امن بودن را تجربه کرده و در محیط مناسب‌تری رشد یافته و نتایج مثبت بیشتری به دست می‌آورد.

مغز انسان شدیدا به تجربه وابسته است. معماری مغز بر اساس تجربیات و تعاملات زندگی شکل می‌گیرد. تجربه زندگی با والدینی خونگرم و پاسخگو، پایه و اساس سلامت روانی کودک بوده و آینده او را تضمین می‌کند. خاطرات شاد دوران کودکی منبع قدرت فرزند در طول زندگی او خواهد بود. با توجه به گفته‌های بالا، بهترین راه برای تربیت فرزندان موفق تبدیل شدن به والدینی خونگرم، پاسخگو و پذیرنده و ایجاد رابطه نزدیک بین والدین، فرزند و خانواده است.

  • استاد آموزش احساس عاطفی فرزند خود باشید

بسیار مهم است که چطور می‌توان احساسات خود را کنترل کرد. در واقع یکی از کلیدهای دستیابی به موفقیت و خوشبختی، کنترل هیجان و احساسات است. هیجانات مهارتی نیستند که با آن متولد شویم و سپس با آنها از دنیا رویم. اما مهم است که به کودکانمان آموزش دهیم چطور احساسات خود را کنترل کنند.

آموزش کنترل هیجان تنها از طریق قصه خواندن، بازی و اسباب بازی به دست نمی‌آید بلکه کوودکان از تماشای والدین خود، می‌آموزند. وقتی ما به عنوان والدین کودک، وقتی ناراحت هستیم داد بزنیم، نباید انتظار داشته باشیم که کودکانمان وقتی ناراحت هستند، آرام بمانند.

بسیاری از ما وقتی بدرفتاری می‌کردیم مورد سرزنش یا فریاد والدین خود قرار می‌گرفتیم. بنابراین، احتمالا تسلط و کنترل احساسی و عاطفی را نمی‌دانیم. پس برای کمک به موفقیت فرزندتان در زندگی، قبل از هر چیز، بر خودتنظیمی تسلط داشته و الگوی خوبی برای آنها باشید. فرزندان شما یاد می‌گیرد که چطور این کار را انجام دهند.

  • به کودکان آموزش دهید چطور تصمیم بگیرند

گاهی ما به عنوان والدین می‌خواهیم از کودک خود محافظت کنیم. دریغ از اینکه فرزند پروری با روش کنترل‌گری بجای رشد کودک می‌تواند مانع رشد آنها شود. زمانی می‌توان یاد گرفت چطور تصمیم بگیریم که تمرین و تجربه داشته باشیم.

در روش‌های تربیت فرزند به شیوه مدرن، باید در موارد غیر ایمن و غیر بهداشتی به کودکان حق انتخاب دهید تا یاد بگیرند چطور می‌تواند انتخاب کنند. بجای اینکه آنها را مجبور کنید تا به توصیه‌های شما عمل کنند، آنها را راهنمایی کنید. تجربه، کارآمدترین روش برای یادگیری نحوه تصمیم‌گیری است. از طرفی خودمختاری به کودکان اجازه می‌دهد تا اعتماد به نفس و عزت نفس خود را به دست آورند.

فردی که نمی‌خواهد در زمینه‌ای رشد کند و موفق شود، به موفقیت هم نمی‌رسد. مهم نیست که چه امکاناتی داشته باشد. هر فرد برای رسیدن به اوج کاری که انجام می‌دهد باید انگیزه داشته باشد. آزادی در انتخاب، اصلی است که باید در مدرسه آموزش داده شود.

اگر بچه‌ها اجازه نداشته باشند خودشان تصمیم بگیرند، انگیزه خود را از دست خواهند داد. توانایی کودک در خودبرانگیختگی جهت یادگیری و دستیابی به استقلال، به داشتن آزادی در انتخاب‌هایش وابسته است.

  • آنها را به اندازه کافی به چالش بکشید

انگیزه کودکان این است که برای رسیدن به اهدافی که می‌خواهند، تلاش کنند. اگر کاری بسیار آسان باشد، انجام آن برای کودک جالب نیست و همچنین اگر زیاد از حد چالشی باشد میلی به انجام آن ندارد. ابتدا توانایی فعلی کودک را در نظر بگیرید، سپس با توجه به آن چالش‌هایی را مطرح کنید. مرتب به آنها بازخورد دهید تا باعث بهبود عملکرد آنها شوید.

اگر درس‌های مدرسه خیلی آسان است، آنها را ترغیب کنید که مطالب آموزشی بیشتری یاد بگیرند. اگر تکالیف مدرسه بسیار چالشی‌تر از حد توان فرزندتان است با مدیر مدرسه صحبت کنید یا معلم خصوصی برای او در نظر بگیرید.

مهمترین عاملی که می‌تواند به آنها انگیزه دهد، ارزش‌ها هستند.

  • سیستم پاداش و تنبیه منسوخ شده است

مهمترین عاملی که می‌تواند به آنها انگیزه دهد، ارزش‌ها هستند. در روش تربیت فرزند امروزی، همه انگیزه‌ها یکسان ایجاد نمی‌شود. پاداش و تنبیه تنها انگیزه‌های بیرونی ایجاد می‌کند که در طولانی مدت اصلا راه حل خوبی نیست. ممکن است بتوانیم با استفاده از روش پاداش و تنبیه بچه‌ها را در دوران نوجوانی مجبور به انجام تکالیف مدرسه کنیم. اما اگر آنها به یادگیری یا مدرسه علاقه‌ای نداشته باشند، در نهایت این روش عملکرد خوبی نخواهد داشت و آنها درس و مدرسه را ترک می‌کنند یا عملکرد ضعیفی خواهند داشت.

برای اینکه به انگیزه درونی کودک توجه شود مدرسه و یادگیری را فقط بخاطر گرفتن نمره عالی تذکر ندهید بلکه کسب دانش و رشد شخصی را دستاورد این آموزش بدانید.

  • آموزش احترام و مهربانی اصل زندگی اجتماعی است

مهربانی در عین قاطعیت حلقه مهم موفقیت کودکان در بزرگسالی است. کودکانی که والدین مقتدر دارند، در مدرسه هم عملکرد بهتری دارند و از مهارت ارتباطی خوبی برخوردارند. والدین سرسخت می‌ترسند مهربانی را به کودکان خود یاد دهند. مهربانی به معنای سهل‌انگاری نیست. وجود خوبی و مهربانی در حد و حدود چارچوب قوانین خود می‌تواند اثربخش باشد.

احترام، تفکر انتقادی، نوع دوستی و مهربانی به مهارت استدلال کودک کمک می‌کند. چیزی که در جامعه امروزی شدیدا به آن نیازمندیم.

  • بین افسانه ها و نتایج علمی تفاوت قائل شوید

فرزند پروری ترکیب استفاده علم و هنر است. دانش روانشناسی کودکان علم نحوه عملکرد رفتاری را به کودکان آموزش می‌دهد در حالی که نحوه استفاده این علم با توجه به نوع شخصیت و روحیه هر کودک نیز امر مهمی است.

  • بازی می تواند کودکان شما را فکور و خلاق کند

بازی چه فکری باشد و چه فیزیکی، در درک و رشد ذهنی کودکانه بسیار موثر است. نوع بازی، اسباب بازی، قوانین بازی و زمان آن اهمیت زیادی ندارد. آنچه مهم است یادگیری تفکر و عملکرد کودکان هنگام بازی است.

  • با هم کتاب بخوانید

نوزدان از شنیدن صدای والدین خود احساس امنیت می‌کنند. وقتی او را در آغوش می‌گیرید برای آنها کتاب و داستان کودکانه بخوانید و قصه کودکانه بگویید. چرا که با این کار در ذهن او تجربیاتی را شکل می‌گیرد که برای استفاده یک عمر زندگی او نیاز است.

  • از مشاوران کمک بگیرید

برای برقراری بهتر و موثرتر با فرزندان خود از مشاوره شخصیت شناسی کودکان استفاده کنید. آنها می‌توانند با توجه به علم و تجربه‌ای که در این زمینه دارند به شما کمک کنند با کودک خود بهترین رفتار را داشته باشید.

سخن آخر

با توجه به اهمیت روش تربیت فرزندان و نحوه شکل‌گیری شخصیت و توانمندی‌های آنان در بزرگسالی، باید به تحقیقات علمی توجه فراوان کرد. قبلا به داستان کودکانه و استفاده از اسباب بازی اهمیت زیادی داده می‌شد. امروزه این تربیت فراتر از آن است. در این مقاله فهرستی از ۱۰ روش ساده تربیت فرزندان را با هم مرور کردیم. قطعا این فهرست کامل نیست و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. امید است با افزایش آگاهی در زمینه تعلیم و تربیت، فرزندانی مفید و موثر تربیت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط